Zanimljivosti

Stoti rođendan najstarije dubrovačke Slovenke

Svoj stoti rođendan naša sugrađanka gospođa Alojzija Hančević proslavila je u ugodnom društvu obitelji, prijatelja, te u organizaciji Slovenskog kulturnog društva „Lipa“ u suradnji s don Željkom Kovačevićem ovog utorka u crkvi Svetog Mihajla.

Uz Misu Zahvalnicu za svoj dug život, za okupljene je pripremljen i mali domjenak, a ovaj svečani događaj svojim nastupom ugodnim je učinila i sjajna klapa Mareta koja je sve počastila lijepom pjesmom. Pridružili su im se i članovi društva „Lipa“ s nekoliko slovenskih narodnih pjesama, a i sama gospođa Alojzija, inače rodom Slovenka, što ovoj priči daje još veću zanimljivost! Ova draga gospođa je najstarija Slovenka u Dubrovniku!

Naime, gospođa Alojzija, djevojačkog prezimena Klinar rođena je 01. srpnja 1912. u Viču pored Ljubljane. U Dubrovnik je došla 1931. godine kao pletilja trikotaže kod gospođe Osvaldini koja je tada držala u Gradu dva krojačka salona. S 26 godina udala se za gospodina Hančević, te je sve ove godine provela u svom novom gradu, kao Dubrovkinja.

Danas je stogodišnjakinja, na žalost udovica, ali ima veliku obitelj, dva sina i kćerku, šest unuka i čak šest praunuka. Ostaje nam tek čestitati joj stoti rođendan i poželjeti zdravlja i veselja u njenoj veseloj obitelji!

Pročitajte još

UZ MEĐUNARODNI DAN OBITELJI U kinu film, na internetu predavanja

Dulist

SAMO PRISTIŽU! Devedest metara duga jahta ‘Lauren L’ u blizini povijesne jezgre

Dulist

Otvorene prijave za Ljetnu škole teologije u Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija