Aktualno

Stonska obilaznica u završnoj fazi, puštanje u promet do početka sezone

Stonska obilaznica u završnoj fazi, puštanje u promet do početka sezone

Stonska obilaznica ušla je u završnu fazu radova, a u promet bi trebala biti puštena do početka turističke sezone. Most Ston koji spaja obale zaljeva kod tunela Polakovica i Supava u završnoj je fazi, donosi HRT.
– Planiramo do kraja prvog mjeseca završiti sve konstrukcijske radove iza čega slijedi ugradnja opreme i instalacija na objektima i na trasi. Nakon toga idu završna ispitivanja statičke stabilnosti samih konstrukcija, ispitivanje prometne opreme i instalacija i onda tehnički pregled i puštanje trase u promet – rekao je za HRTglavni inženjer gradilišta Ivo Mušura te dodao: ‘Sutra kada se odradi betonaža preostalih sedam metara cijela konstrukcija stonskog mosta bit će dovršena’.
Riječ je o najzahtjevnijem prilazu Pelješkom mostu, vrlo specifičnom, što je jedan od razloga zašto ova faza još nije dovršena.
– Ova dionica ima tri objekta koja su na jednom ovako uskom prostoru gdje iz tunela prelazimo na most i nakon toga opet u tunel tako da je vrlo skučen prostor, a sva tri objekta su izuzetno zahtjevna – rekao je Ivica Tutman iz Hrvatskih cesta.
Stonski most dug je petsto metara i bit će dio još preostalih sedam i pol kilometara pristupnih cesta. Nakon završetka konstrukcijskih radova, vjeruje se da će najdulje potrajati tehnički pregledi.
– Tu ne možemo precizirat točan datum, ali evo praktički smo na završetku projekta – rekao je Tutman.
Posljednja dionica u promet bi trebala biti puštena do početka iduće turističke sezone.

Pročitajte još

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1895. Rođen slikar Ignjat Job

Dulist