Aktualno

Stonska obilaznica u završnoj fazi, puštanje u promet do početka sezone

Stonska obilaznica ušla je u završnu fazu radova, a u promet bi trebala biti puštena do početka turističke sezone. Most Ston koji spaja obale zaljeva kod tunela Polakovica i Supava u završnoj je fazi, donosi HRT.
– Planiramo do kraja prvog mjeseca završiti sve konstrukcijske radove iza čega slijedi ugradnja opreme i instalacija na objektima i na trasi. Nakon toga idu završna ispitivanja statičke stabilnosti samih konstrukcija, ispitivanje prometne opreme i instalacija i onda tehnički pregled i puštanje trase u promet – rekao je za HRTglavni inženjer gradilišta Ivo Mušura te dodao: ‘Sutra kada se odradi betonaža preostalih sedam metara cijela konstrukcija stonskog mosta bit će dovršena’.
Riječ je o najzahtjevnijem prilazu Pelješkom mostu, vrlo specifičnom, što je jedan od razloga zašto ova faza još nije dovršena.
– Ova dionica ima tri objekta koja su na jednom ovako uskom prostoru gdje iz tunela prelazimo na most i nakon toga opet u tunel tako da je vrlo skučen prostor, a sva tri objekta su izuzetno zahtjevna – rekao je Ivica Tutman iz Hrvatskih cesta.
Stonski most dug je petsto metara i bit će dio još preostalih sedam i pol kilometara pristupnih cesta. Nakon završetka konstrukcijskih radova, vjeruje se da će najdulje potrajati tehnički pregledi.
– Tu ne možemo precizirat točan datum, ali evo praktički smo na završetku projekta – rekao je Tutman.
Posljednja dionica u promet bi trebala biti puštena do početka iduće turističke sezone.

Pročitajte još

Državni inspektorat obavio više od 110 nadzora, najviše kazni ide pekarama!

Mia Njavro Banić

[FOTO/VIDEO] Operne dive poklonile Dubrovčanima predivnu glazbenu večer

Dulist

Riječki nadbiskup Mate Uzinić dobitnik priznanja Udruge za vjersku slobodu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija