Aktualno

Što u 2014. očekuju Ivana Medo i Ana Hilje?

Što u 2014. očekuju Ivana Medo i Ana Hilje?

DuList je, osim godišnje inventure i protresanja najvažnijih događaja koji su obilježili dubrovačku 2013. godinu, donio i stavove i razmišljanja poznatih osoba političkog i javnog života Grada o minuloj 2013. te nadolazećoj 2014. godini. Evo razmišljanja ravnateljice Dubrovačkih ljetnih igara Ivane Medo Bogdanović i gradske pročelnice za kulturu Ane Hilje.

– 2013. su obilježile određene promjene i poslovni izazovi. Postala sam ravnateljica Igara što je donijelo neka nova iskustva, ljude i općenito zamah. Bio je to i trenutak koji me podsjetio da imam bliske ljude koji me podržavaju i guraju naprijed. Također sam dobila priliku surađivati na Sveučilištu u Dubrovniku gdje držim radionicu studentima i prenosim im svoje iskustvo i znanje iz odnosa s javnošću. Veseli me rad s mladima i ta suradnja nastavit će se i u 2014. Godinu je svakako obilježio ulazak Hrvatske u EU i u budućnosti očekujem više poslovnog optimizma, manje korupcije, manje podobnih, a više talentiranih i svakako veći stupanj tolerancije. Vesele me novi projekti na Igrama i druženje s kreativnim ljudima. Ne mogu dočekati nova putovanja kojih si želim što više. A svim vašim čitateljima želim puno zdravlja, posla, ljubavi i da im se u 2014. ostvare svi snovi – istaknula je ravnateljica Javne ustanove u kulturi Dubrovačke ljetne igre Ivana Medo Bogdanović.

– Po pitanju Upravnog odjela za kulturu mogu izdvojiti da je Grad Dubrovnik za kulturu u 2013. izdvojio oko 52 milijuna kuna i da su svi planirani programi u kulturi uspješno ostvareni – od izložbi, festivala, kazališnih predstava, filmskih festivala i slično. Na području projekata spomeničke baštine važno je izvojiiti radove na ljetnikovcu Bunić Caboga koji je otvoren za javnost te početak radova na obnovi Lazareta. Usprskos tome, svi programi udruga koje ih koriste su uspješno odrađeni. Završena je i digitalizacija dvorane Kina Sloboda. Nažalost, 2013. je obilježila i smrt kulturne ambasadorice i predsjednice Matice Hrvatske ogranka Dubrovnik gospođe Ivane Burđelez, a njen odlazak je nenadoknadivi gubitak na našu kulturnu scenu. U 2014. čeka nas puno aktivnosti na pripremi kandidature za europsku prijestolnicu kulture 2020. Očekujemo ostvarenje svih kulturnih programa i završetak obnove Lazareta. Po pitanju obnove spomeničke baštine očekujemo početak radova na sanaciji atrija i stupova Kneževa dvora s čime će se riješiti problemi curenja vode u atrij i oštećenja kamenih stupova – rekla je pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Dubrovnika Ana Hilje.
 

Pročitajte još

OBJAVLJENA SATNICA Rafale će sutra letjeti i nad Dubrovnikom!

Dulist

[FOTO] NA PILAMA Djelatnici Hitne pomoći educirali su o važnosti pružanja prve pomoći

Dulist

ZBOG PRAZNIKA RADA Novi broj DuLista od četvrtka na kioscima!

Dulist