Aktualno

FOTO Oni su zaslužili Bogišu!

FOTO Oni su zaslužili Bogišu!

Grad Dubrovnik, općine Župa dubrovačka i Vela Luka te Društvo prijatelja dubrovačke starine dobitnici su ovogodišnjih nagrada Perunika Bogiša, koju već tradicionalno od 2005. godine dodjeljuje Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije.

Grad Dubrovnik nagradu je dobio za poboljšanje prometne infrastrukture, uređenje Parka Luja Šoletića u Gružu i trga pred crkvom Svetog Križa s kipom blaženog Pape Ivana Pavla II. Općini Župa dubrovačka nagrada je pripala za uređenje i izgradnju novih sadržaja u centru Mlina, a općini Vela Luka za hortikulturalno uređenje mjesta i uređenje pješačke glavne staze od centra mjesta do Vele Spilje. DPDS je dobio posebnu nagradu za rekonstrukciju i uređenje te pretvaranje u muzej Sokol Grada, ali i za cjelokupni dosadašnji rad u više od 60 godina djelovanja.

Nagrade su najboljima dodijeljene nakon sjednice Skupštine Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj je, između ostalog, prihvaćen program i financijski plan za 2014. godinu.

Proračun županijskog TZ-a za 2014. godinu iznosi 5.280.000 kuna, odnosno 8 posto više nego lani. Predsjednik TZ-a, župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je ova sezona bila rekordna s odličnim pokazateljima u dolascima i noćenjima.
– Za ovakav rezultat potreban je veliki angažman sviju, od hotela preko agencija i kampova do restorana. Hvala svima i nadam se da ćemo u novoj sezoni raditi s istom ustrajnošću – kazao je Dobroslavić.

Direktor županijskog TZ-a Vladimir Bakić istaknuo je kako je u 2013. godini postignuto 1.267.741 dolazak ili 9 posto više nego lani te 6.097.606 noćenja, odnosno 7 posto više nego lani. Pritom je rezultat u hotelima za jedan posto manji nego lani.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist