Zanimljivosti

ŠTO SE DOGAĐA NA PORPORELI? Tko se ne pokori volji i zakonima đenerala čeka ga mračna tamnica

Za one koji možda još uvijek nisu čuli, Porporelaši su u petak navečer izvršili vojni puč, svrgnuli su kneza Vlaha Čejovića Čeja, a na njegovo je mjesto postavljena ‘presvijetla prepravedna tvrda ruka’ đenerala Ante Đapića.
No, doneseno je i deset novih zakona vojne vlasti Republike Porporele, a posebno su važni, ističu iz Republike, 5. i 10. zakon. Dobro ih upamtite:
1. Od ovoga sata vojna spartanska obuka započinje od pete godine života za sve dječake i djevojčice i traje do 15. godine života istih ako prežive.
2. Od 22 do 8 h ujutro svaki dan nastupa policijski sat i zatvaraju se svi ulazi u grad, a zacimentirat će se austrijski ulaz na Buži.
3. Svaki ugostitelj može postaviti max 1 stol na javnoj površini Grada.
4. Što se muzike tiče tko je spomene, a kamoli reproducira saznat će koliko su mračne i hladne tamnice republike.
5. Strogo se zabranjuje spominjanje imena Luke Modrića u svim javnim, privatnim, zatvorenim i otvorenim prostorima. U slučaju kršenja zakona kazna je mračna i hladna tamnica.
6. Što se tiče pandemije obveza je nošenja medicinskih burki u svim objektima kao i u vlastitoj kući i sobi. Misli na druge!
7. Obavezno cijepljenje s tri vrste cjepiva, jedino se priznaje potvrda iz zadnje lađe u Lazaretima.
8. Zabranjeno oglašavanje svake vrste i postavljanje reklama na svim mjestima i u svim mogućim oblicima ili tamnica.
9. Zabrana zadržavanja i pristajanja u cijeloj gradskoj luci svima, a pogotovo domaćoj čeljadi.
10. Svaki stanovnik i stanovnica Republike Porporele od današnjeg dana dužni su vrhovnom komandantu sada Knezu Anti Đapiću kao izraz zahvalnosti za rješavanje Čejine korupcije, donositi svakog mjeseca Nutellu i Jaffa kekse proporcionalno svojoj težini. Živio Knez!!!

Pročitajte još

U Gruž uplovila ‘Nebula’ u vlasništvu suosnivača WhatsAppa

Dulist

FOTOGRAFIJA TJEDNA Zaljubljene sjene

Zvonimir Pandža

UOČI SVEČANOG OTVARANJA Pelješki most dobio i svoju pjesmu!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija