Županija

ŠTO JE PRONAĐENO? Provedeno istraživanje podmorja NP Mljet

Tvrtka Janolus d.o.o., u sklopu OPKK projekta ‘Razvoj sustava praćenja stanja vrsta i stanišnih tipova’ Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja je krajem rujna provela istraživanje podmorja NP Mljet.

Istraživanje je uključivalo obilazak nekoliko lokacija te prikupljanje podataka o određenim morskim stanišnim tipovima i morskim vrstama u svrhu prikupljanja podataka za izradu stručne podloge, javljaju iz Nacionalnog parka.

Od hridi Štit do Kobrave (Natura2000 stanište) vršilo se istraživanje Grebena (1170) u Uvalama Lokva i Polače (Natura2000 stanište) Velike plitke uvale i zaljevi (1160), od otoka Maslinovac do otoka Školjić vrsta crvene alge Lithothamnion corallioides, u uvali Zaklopita istraživali su se prstaci (Lithophaga lithophaga), a u Malom jezeru (Natura2000 stanište) Obalne lagune (1150).

Pročitajte još

POTPORE ZA RURALNI RAZVOJ dRural i DUNEA pozivaju na prijave

Dulist

Dobroslavić: ‘Temeljna politika EU-a je poljoprivredna politika i hrana’

Dulist

Prilika za početnike – slobodan poslovni prostor u Poduzetničkom inkubatoru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija