DuList IN

Što je Dubrovkinju Jelicu Boto potaknulo na prijavu u MasterChef?

Što je Dubrovkinju Jelicu Boto potaknulo na prijavu u MasterChef?

Dubrovačka profesorica klavira Jelica Boto nalazi se među 21 kandidatom koji su ušli u MasterChef vilu.
Na prijavu u MasterChef potaknula ju je, kako sama ističe, ljubav prema kuhanju i novi životni izazov.
U ‘blic’ intervjuu koji je objavljen na Facebook stranici MasterChefa Nove TV, na pitanje o očekivanjima i željama u MasterChef kuhinji Jelca Boto odgovara: ‘Želim što više toga naučiti i želim što dalje dogurati u show-u, ali prvenstveno znanje’.
-S audicijskim jelom sam prezadovoljna, a s komentarima još više. Zaista sam bila iznenađena – odgovorila je Jelica Boto na pitanje je li zadovoljna audicijskim jelom i komentarima. Podsjetimo, Jelica Boto audicijsku fazu ovog kulinarkog natjecanja prošla je zahvaljujući dubrovačkoj popari. Žiri je bio oduševljen.
-Kritičan sam kada su u pitanju tradicionalna jela. No, kad sam stavio tvoju poparu u usta pomislio sam wow, to je to. Ovakvo jelo da izađe iz kuhinje mog restorana, svaka čast’ – rekao je tada član žirija Stjepan Vukadin te dodao: ‘Govorim u ime cijelog žirija, ovo je veliko ‘da’.
Inače, kako se ističe na stranicama MasterChefa Nove TV, Jelica Boto u Dubrovniku predaje djeci klavir u glazbenoj školi. Odmalena je osjetila umjetnički poziv te je upisala osnovnu glazbenu školu i počela učiti sviranje klavira. Prošla je tridesetak pijanističkih natjecanja – što kao djevojčica, što sada kao profesorica sa svojim učenicima. Umjetničku crtu je naslijedila od djeda s majčine strane, koji je bio postolar, a radio je okvire u Umjetničkoj galeriji u Dubrovniku. Nostalgično se prisjeća druženja nje i djeda kroz hranu, te još i danas čuva istu mašinu za pravljenje tjestenine. Osim toga, u gradskom arhivu i knjižnici proučava stare knjige u potrazi za starim dubrovačkim receptima.

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist