Grad

Stjepko Krilanović predložen za zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika

Stjepko Krilanović predložen za zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika

Stjepko Krilanović ponovno je predložen za zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika na redovitoj, 11. sjednici Predsjedništva koja se održala u četvrtak uz predsjedanje predsjednika Vatrogasne zajednice, gradonačelnika Mata Frankovića. Uz to, Skupštini je predloženo imenovanje kandidata za zamjenika Zdravka Kovačića.

Statutom Vatrogasne zajednice, koji je usklađen sa Zakonom o vatrogastvu, određeno je da je zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci ujedno i zapovjednik Vatrogasne zajednice.

Stjepko Krilanović predložen za zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika

Također je usvojen Godišnji financijski plan za 2022. godinu, kao i Godišnji program rada za 2022. godinu te su proslijeđeni Skupštini Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika na usvajanje. Skupština će se održati 13. prosinca ove godine.

Sredstva osigurana u gradskom proračunu, a namijenjena Vatrogasnoj zajednici za nabavku planirane opreme za rad, neće se umanjivati. Cilj je da sva operativna tijela budu spremna djelovati u slučaju vatrene ugroze, kao i da se na početku sezone provedu sve potrebne preventivne aktivnosti i zadaće.

Podsjetimo, ulaganja ove gradske uprave u vatrogastvo u protekom četverogodišnjem razdoblju bila su značajna. Donesen je novi kolektivni ugovor temeljem kojeg su dubrovački vatrogasci ostvarili povećanje plaća i bolje radne uvjete. Izgrađen je novi vatrogasni dom na Osojniku, Dubrovnik je prvi put u povijesti dobio vatrogasni brod, izrađen je projekt novog vatrogasnog doma u Zatonu, za čiju su izgradnju osigurana sredstva u proračunu Grada Dubrovnika za 2022. godinu.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist