Grad

POTVRĐENO! Božo Benić novi je pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša

POTVRĐENO! Božo Benić novi je pročelnik Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša

Po provedenom javnom natječaju, Božo Benić imenovan je pročelnikom Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika, objavljeno je na službenim stranicama.

Božo Benić rođen je u Dubrovniku 1987. godine. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2012. godine. Dobitnik je Rektorove nagrade za izvrsnost za projekt “DUBROVNIK+ razvojne perspektive”, istraživački rad na temu prostornih i urbanističkih mogućnosti razvoja dubrovačkog područja. Kao stipendist Europskog programa za mobilnost Leonardo da Vinci stručno se usavršavao u španjolskom uredu Menis Arquitectos. Nakon višegodišnjeg domaćeg i inozemnog stručnog usavršavanja 2017. godine pokrenuo je privatnu arhitektonsku praksu – arhitektonski studio specijaliziran za poslove projektiranja, stručno-tehničkog nadzora i tehničkog savjetovanja. Doktorand je na Poslijediplomskom doktorskom znanstvenom studiju “Arhitektura i urbanizam” Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Aktivno je uključen u rad lokalnih, regionalnih i nacionalnih strukovnih udruženja i institucija: član Izvršnog odbora Društva arhitekata Dubrovnik (2014.-2016.), predsjednik Društva (2016.-2021.), član Predsjedništva Udruženja hrvatskih arhitekata (2017.-2021.) U siječnju 2020. izabran je u Skupštinu Hrvatske komore arhitekata te za predsjednika Vijeća područnog odbora Dubrovnik HKA, a od 1. prosinca 2021. članstvo i sve dužnosti u Hrvatskoj komori arhitekata su mu u mirovanju. Kao predsjednik Društva arhitekata Dubrovnik jedan je od voditelja radne skupine Društva za pružanje savjetodavnih usluga Gradu Dubrovniku u postupcima izmjena i dopuna prostorno-planske dokumentacije tijekom 2020. i 2021. godine (Prostorni plan uređenja i Generalni urbanistički plan), stoji na stranicama Grada Dubrovnika.

Božo Benić idejni je začetnik časopisa Mjera, jedinog i nagrađivanog nacionalnog strukovnog časopisa o arhitekturi, urbanizmu i kulturi prostora, autor više znanstvenih, stručnih i popularnih tekstova te sudionik na domaćim i međunarodnim znanstvenim konferencijama, tribinama, stručnim skupovima i izložbama u svojstvu predavača, izlagača, organizatora i/ili moderatora. Područje znanstvenog interesa mu je povijest prostornog planiranja i graditeljsko nasljeđe grada Dubrovnika.

Foto: Miho Skvrce

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist