Grad

Prvi vikend Dubrovačkog zimskog festivala u gradu boravilo 1.232 turista

Prema podacima sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, u Dubrovniku je u studenom 2021. ostvareno 9 247 dolazaka i 29 057 noćenja, odnosno 158 posto više u dolascima te 101 posto više u noćenjima u odnosu na studeni prošle godine. Pri tome su strani turisti ostvarili 6 335 dolazaka i 22 822 noćenja, dok su domaći turisti ostvarili 2 912 dolazaka i 6 235 noćenja. U odnosu na rekordnu 2019. godinu, u studenom je ostvareno 35 posto turističkog prometa u noćenjima.

Najviše gostiju koji su u Dubrovniku boravili tijekom studenog bilo je iz Hrvatske, SAD-a, Francuske, BiH i Njemačke. Prema vrsti smještaja u studenom je u hotelima ostvareno 6 368 dolazaka i 14 899 noćenja te u privatnom smještaju 1 776 dolazaka i 9 567 noćenja.

Prema posljednjim podacima sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, trenutno u Dubrovniku boravi 638 turista, a najviše ih je iz Hrvatske, Ukrajine, SAD-a, BiH i Njemačke.

Za vrijeme prvog vikenda Dubrovačkog zimskog festivala, u gradu je boravilo 1 232 turista, a očekuje se intenziviranje turističkog prometa za trajanje cijelog festivala koji će svojim raznovrsnim programom obogatiti turističku ponudu grada Dubrovnika. Trenutno je otvoreno jedanaest hotela, a tijekom zimske sezone Dubrovnik će biti povezan s Barcelonom jedan put tjedno i s Istanbulom dva puta tjedno te redovnim domaćim letovima sa Zagrebom.

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Vlaho Arbulić: ‘Vječno sam zaljubljen u ‘komad’ zemlje na kojem sam odrastao’

Maria Prkut

[BEZ DOZVOLE KONZERVATORA] Pravoslavna crkva mora hitno ukloniti ulaz Muzeja ikona!

Dulist

[OVAJ ČETVRTAK U SPONZI!] Sastat će se opet stara klapa, ovoga puta za gospara Davora Gjiva Gjivoja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija