Grad

Prvi vikend Dubrovačkog zimskog festivala u gradu boravilo 1.232 turista

Prema podacima sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, u Dubrovniku je u studenom 2021. ostvareno 9 247 dolazaka i 29 057 noćenja, odnosno 158 posto više u dolascima te 101 posto više u noćenjima u odnosu na studeni prošle godine. Pri tome su strani turisti ostvarili 6 335 dolazaka i 22 822 noćenja, dok su domaći turisti ostvarili 2 912 dolazaka i 6 235 noćenja. U odnosu na rekordnu 2019. godinu, u studenom je ostvareno 35 posto turističkog prometa u noćenjima.

Najviše gostiju koji su u Dubrovniku boravili tijekom studenog bilo je iz Hrvatske, SAD-a, Francuske, BiH i Njemačke. Prema vrsti smještaja u studenom je u hotelima ostvareno 6 368 dolazaka i 14 899 noćenja te u privatnom smještaju 1 776 dolazaka i 9 567 noćenja.

Prema posljednjim podacima sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, trenutno u Dubrovniku boravi 638 turista, a najviše ih je iz Hrvatske, Ukrajine, SAD-a, BiH i Njemačke.

Za vrijeme prvog vikenda Dubrovačkog zimskog festivala, u gradu je boravilo 1 232 turista, a očekuje se intenziviranje turističkog prometa za trajanje cijelog festivala koji će svojim raznovrsnim programom obogatiti turističku ponudu grada Dubrovnika. Trenutno je otvoreno jedanaest hotela, a tijekom zimske sezone Dubrovnik će biti povezan s Barcelonom jedan put tjedno i s Istanbulom dva puta tjedno te redovnim domaćim letovima sa Zagrebom.

Pročitajte još

IN MEMORIAM Napustila nas je Ivanka Jemo

Dulist

OBJAVLJENI DETALJI FESTE Sudjelovanje na euharistijskom slavlju i procesiji uz akreditaciju!

Dulist

Grad pokrenuo ovrhu nad društvom Razvoj golf zbog predaje u posjed tvrđave Imperijal

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija