Politika

Stjepan Čuraj novi je predsjednik HNS-a

Stjepan Čuraj novi je predsjednik HNS-a

Stjepan Čuraj novi je predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata. Odlučio je tako danas 17. Sabor HNS-a, na kojem je od ukupno 560 delegata 451 pristupilo glasanju. Od toga je 394 podršku dalo Stjepanu Čuraju. Stjepan Čuraj član je Predsjedništva HNS-a i bivši zastupnik u Hrvatskom saboru.
Uslijed epidemije koronavirusa HNS je svoj tradicionalni Sabor po drugi puta zamijenio online glasanjem.
Stjepan Čuraj na mjesto predsjednika HNS-a dolazi nakon Predraga Štromara, a u svojoj prvoj izjavi istaknuo kako vidi HNS kao stranku dosljednu svojim vrijednostima.

-Želim politiku vjere i žrtve! Ljude koji su spremni žrtvovati svoje slobodno vrijeme za svoja uvjerenja. Naša prva predsjednica Savka DabčevićKučar je jako dobro to znala reći odnosno postaviti – prvo država, onda sredina iz koje dolaziš, zatim stranka i tek onda osobni motivi – poručio je novi predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj.

-Jedan od razloga zbog kojeg sam se prihvatio ovog posla je da vratim dostojanstvo svakog člana i povjerenje u stranku te na današnje izbore gledam kao prvi korak k tome cilju – poručio je Stjepan Čuraj.

HNS je danas izabrao i novog zamjenika predsjednika stranke, to je načelnik općine Cestica i član predsjedništva Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Mirko Korotaj, dok su za potpredsjednice stranke izabrane Karolina Juzbašić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a te Ruža Kovačević Bilić predsjednica Županijske organizacije Splitsko-dalmatinske i zamjenica gradonačelnika Grada Trogira.

Delegati su na današnjem Saboru uz čelne funkcije u stranci izabrali i nove članice i članove Nadzornog odbora, Suda časti i Odbora za statut.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist