Sport

STIŽU MURTERINI Pobjeda osigurava vrh lige!

STIŽU MURTERINI Pobjeda osigurava vrh lige!

Malonogometaši Squarea večeras od 19 sati igraju protiv MNK Murter u dvorani Gospino polje.

Susret je to 10. kola 1. Hrvatske malonogometne lige, a koje je ujedno pretposljednje prvog dijela sezone te posljednja utakmica u Gospinom polju.

Murter u Dubrovnik stiže kompletan, a predvodi ga temperamentni šibenski trener Željko Silov koji može računati na sve igrače između kojih su ovogodišnja pojačanja iz Nacionala, aktualnog prvaka Hrvatske i osvajača Kupa. Square s druge strane, kao i u Osijeku gdje je upisao slavlje 1:2, igra oslabljen. Marinko Mavrović večeras ne može računati na Mara Đuraša i Gordana Duvančića, dva vrlo bitna igrača u rotaciji.

– Mišljenja sam da je njihovo stanje na tablici nerealno. Jest da imaju samo dva boda, javnost misli da su stoga ‘najlošiji’, no imaju oni tu dosta igrača sa velikim iskustvom, a posebno one igrače iz Nacionala koji su prošle godine bili u sastavu kada se zagrebački klub okrunio s dvije titule. Puno su nam teži protivnik nego Potpićan, bit’ će sigurno teško, riječi su Tonija Bačića, junaka utakmice iz Osijeka gdje je Square slavio 2:1 upravo njegovim pogotkom u 40. minuti.

Square je uspjehom u Osijeku skočio u sam vrh ljestvice 1. HMNL uoči dva posljednja kola prvog dijela natjecanja. Upravo pobjeda u ovoj utakmici Squarea može gurnuti čak na treće mjesto, naravno računajući poraze Vrgorca i Futsal Dinama u Zagrebu, odnosno Splitu. Upravo u posljednjem kolu prvog dijela Square gostuje u Vrgorcu kod izravnog konkurenta za evenutalni plasman u polufinale prvenstva Hrvatske.

– Nama pobjeda znači puno, gura nas na treće mjesto prije zadnjeg kola i to ne smijemo propustiti. Mi smo ti koji igramo doma, a u Dubrovniku nitko lako ne uzima bodove, a to smo dokazali svima borbenom igrom i zalaganjem. Ovim putem pozivam navijače da nas podrže u ovoj vrlo teškoj utakmici! – rekao je Alen Turuk, vratar Squarea koji je odlično zamijenio Zorana Primića u Osijeku.

Utakmica se igra od 19 sati, a pravdu će dijeliti Rino Pavlov i Vedran Babić, dvojac iz Splita.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist