Sport

Dubrovački polumaraton predstavljen u Montereyu

Dubrovački polumaraton predstavljen u Montereyu

Dubrovački međunarodni polumaraton predstavljen je u sklopu Sport Expo-a, Big Sur Half Marathona, koji se održavao od 5. do 8. studenoga 2015. godine u gradu Montereyu, SAD.

Osim predstavljanja na sajamskom prostoru, organizatori dubrovačke utrke, sudjelovali su i pratili aktivnosti vezane uz realizaciju Big Sur Half Marathona na kojem je sudjelovalo gotovo devet tisuća trkača iz 30 zemalja svijeta.

Uz stjecanje iskustva za unaprjeđenje organizacije same utrke, predstavnici Grada Dubrovnika i Dubrovačkog saveza športova iskoristili su boravak u Montereyu i za promociju Dubrovnika kao vrhunskog turističkog, kulturnog i športskog odredišta.

Najava drugog izdanja Dubrovačkog međunarodnog polumaratona pobudila je veliki interes kod posjetitelja Sport Expo-a, jer se radi o destinacijskoj utrci koja uz samo natjecanje dodatno nudi i bogat kulturni te društveni sadržaj. Informacije o održavanju utrke je najviše oduševljenja i zanimanja izazvalo kod trkača koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama, a potječu iz dubrovačkog kraja te ostalih dijelova Hrvatske.

Dubrovački međunarodni polumaraton u nastupnoj godini okupio je više od 400 trkača iz 35 zemalja svijeta, a i sljedeće godine sastojat će se od nekoliko utrka koje će se održavati tijekom dva dana u našem Gradu.

Prvi dan, 30. travnja 2016. godine rezerviran je za najmlađe građane Dubrovnika, i za sve avanturiste koji će sudjelovati u utrci dubrovačkim zidinama, kao iz Expo sportski sajam dok će se drugi dan, 01. svibnja 2016. godine trčati Utrka građana te Polumaraton u dužini od 21 097,5 metra.

Pročitajte još

JUGAŠI U POLUFINALU EUROKUPA! Uvjerljiva pobjeda protiv Crvene Zvezde

Dulist

VEČERAS SVI U GOSPINO POLJE! Košarkaši Dubrovnika dočekuju Šibenik

Dulist

[FOTOGALERIJA] Dubrovački mališani na Stradunu pokazali svoje trkačke vještine

Dulist