Zanimljivosti

Stiže prvi pjenušac od malvasije dubrovačke!

sampanjac

Konavoski agronomi Ivo Deranja i Grgur Glavinić proizveli su prvi dubrovački pjenušac od autohtone malvasije dubrovačke – Perlan dubrovački, koji će svoju promociju pred medijima

doživjeti u tjednu pred nama.

No, svečano predstavljanje pjenušca Perlan dubrovački upriličit će se ususret Festi svetog Vlaha, na Festi od vina.

Kako navode agronomi Deranja i Glavinić, riječ je o ekskluzivnoj ograničenoj seriji od nekoliko stotina boca. Pjenušac je proizveden klasičnom metodom vrenja u boci, u suradnji s Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i pod stručnim vodstvom Bernarda Kozine, redovitog profesora vinogradarstva Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo.

– Pjenušci su vina za sretne ljude! – poručili su Deranja i Glavinić.  

Pročitajte još

Dubrovački slikar Stjepko Mamić izlaže u Parizu na prestižnom Art Capitalu

Dulist

DJELO VRIJEDNIH UČENIKA Skulptura ‘Komad mora’ krasi Pomorsko-tehničku školu

Dulist

Antonia Rusković Radonić osnovala udrugu ‘Prijatelji konavoske baštine’

Dulist