Sport

STIŽE NAM AUTOMOBILISTIČKA SENZACIJA Niko Pulić bit će prvi hrvatski vozač na NASCARU-u

STIŽE NAM AUTOMOBILISTIČKA SENZACIJA Niko Pulić bit će prvi hrvatski vozač na NASCARU-u

Hrvatski automobilistički as, Konavljanin Niko Pulić bit će prvi hrvatski vozač koji će sudjelovati na poznatoj američkoj automobilističkoj utrci NASCAR-u. Ovo je prvi put da ova velika utrka dolazi u Hrvatsku te će se održati na Grobniku od 13. do 15. studenog.

-Nakon toliko godina karijere, nastupa i titula, spreman sam za novi izazov. 500-tinjak konja, v8 motori, preko 20 natjecatelja u PRO klasi garantira ludilo. Igrom slučaja, vjerojatno potaknuti viješću da ćemo imati u Hrvatskoj WFC Prvenstvo svijeta 22. do 27. travnja, koje je doslovno veliki automobilistički događaj jači od Formule 1, organizacija iz Pariza koja već osam godina organizira europski NASCAR odlučila je most pored Praga zamijeniti s Grobnikom, najviše zbog korone i broja zaraženih po državama. Tako su odlučili doći u Hrvatsku, a mene su organizatori pozvali zbog mojih rezultata u karijeri i pitali bi li nastupio i bio promotor utrke u ovom dijelu Europe. Kada je u pitanju volan, nije bilo dvojbe, pristao sam. Čekalo se pet-šest dana, u njih je to sve strogo tajno, a danas smo dobili zeleno svjetlo da smijemo obavijestiti javnost o ovom događaju – rekao je za DuList Pulić.

Veseli se, ističe, jer je ova utrka za njega nešto sasvim novo i drukčije.

-U mojoj karijeri nije bilo prilike sudjelovati na njoj, a sada u 58. godini su me pozvali. Ozbiljne su to utrke s ozbiljnim vozačima koju su nekoć vozili Formulu 1, a sada su kao i ja u mirovini, ali ipak se bave nečim brzim i zanimljivim – istaknuo je Konavljanin.

NASCAR je inače u Americi nešto najgledanije nakon njihovog nogometa, a Pulić ističe kako će najopasniji biti mladi natjecatelji.

-Ima strašnih mladih vozača koji sudjeluju na utrci već pet, šest godina. Ipak, ja imam neku malu prednost domaće staze, ali brzo oni uče, neće to biti lako. Dat ću sve od sebe kako bih obranio hrvatske boje na najbolji način. Ne zamaram se toliko rezultatom koliko mi je drago da sam i tu jednu kockicu posložio u svojoj karijeri – zaključio je za DuList Niko Pulić.

Inače, naš automobilistički as nastupit će za tim bivšeg vozača Formule 1 Alexa Caffija, a jedan od glavnih konkurenata bit će mu bivši vozač Formule Jacques Villeneuve.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist