Sport

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO Pavić ozljeda spriječila na putu do bronce, Bulića zaustavio Safrany

blank

Treći dan Europskog juniorskog prvenstva u judu u Poreču počeo je pobjedama Tina Straže (do 90 kg) i Petrunjele Pavić (do 78 kg). Međutim, dobar početak pokvarila je ozljeda Pavić u četvrtfinalnom porazu od Izraelke Inbar.

Nakon brončane medalje Ane Viktorije Puljiz (do 52 kg), prvog dana Europskog judo prvenstva za juniorke i juniore u Poreču, druga bronca je bila nadomak Helene Vuković (preko 78 kg). Međutim, iako je došla do polufinala, porazima u polufinalu i u borbi za broncu ostala je na korak do medalje na zatvaranju prvenstva.

Posljednja protivnica, Ukrajinka Bulavina, pokazala se kao ‘pretvrd orah’ u ovom trenutku za 20-godišnju Samoborku. U neizvjesnoj borbi, Bulavina je povela wazarijem, Vuković je bila aktivna i tražila bacanje te uspjela nadoknaditi wazari zaostatka, a zatim još jednim wazarijem Bulavina osigurava mjesto na dodjeli medalja.

Vuković, inače bivša svjetska kadetska prvakinja, dan je počela dominantno. Protiv Rumunjke Miler je nametnula svoj ritam, bila aktivnija i slavila ipponom u drugom dijelu borbe. U polufinalu je bila obrnuta situacija. Nizozemka Kamps, aktualna svjetska juniorska bronca, od početka je bila bolja u borbi za gard te je iskoristila priliku za ipponom te otišla u finalu, a hrvatsku judašicu poslala u već spomenutu borbu za broncu.

Također, tjekom trećeg dana, Straža je nakon prve pobjede izgubio od Rusa Lorsanova, dok su Ivan Rozga i Frane Vukičević (obojica do 100 kg) izgubili u prvim nastupima. Dodajmo i kako je član Judo kluba Dubrovnik 1966 Josip Bulić (do 90 kg) je izgubio u ‘golden scoreu’ wazarijem od Mađara Safranyja.

Nakon Europskog juniorskog prvenstva, u ponedjeljak 9. i utorak 10. studenog, u Intersport dvorani najbolji mlađi seniori Europe se bore za titule europskih prvaka.

Foto: Hrvatski judo savez

Pročitajte još

UZ MJESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE U subotu treći Lapad Run

Dulist

U PLOČE DOLAZI HAJDUK Jadran pobijedio Belišće, ugostit će branitelja naslova

Dulist

Bijač obranama peteraca zaustavio Jugaše

Dulist