Sport

POTVRDA PETOGODIŠNJEM RADU Ragbi klub Dubrovnik dobio 60 tisuća eura europskih sredstava

POTVRDA PETOGODIŠNJEM RADU Ragbi klub Dubrovnik dobio 60 tisuća eura europskih sredstava

Ragbi klub Invictus, koji od danas djeluje s novim imenom Ragbi klub Dubrovnik predstavio je na online konferenciji projekt ‘Ragbi za djecu’ za koji je osiguran iznos od 60 tisuća eura u okviru Erasmus+ sportskog programa.
Prema riječima izvršnog potpredsjednika kluba Ante Stojana, klub u Dubrovniku djeluje zadnjih pet godina, no njihov je rad prepoznat što je potvrđeno i od strane Europske komisije koja je projekt i potvrdila te ga financira u stopostotnom iznosu. U njemu kao partneri sudjeluju Rugby klub Ljubljana iz Slovenije, Rugby klub Dragon Brno iz Češke, Rugby klub Zagreb te škola sporta SuperKid. Ovaj će projekt, rekao je Stojan, pokrenuti cijeli niz suradnji među ragbi zajednicom.

-Ragbi je u Dubrovniku mladi sport, možda i najmlađi, ali je u svijetu u zadnjih 20 godina napravio veliki uspjeh i popularnost. Nakon Olimpijskih igara i Svjetskog nogometnog prvenstva najgledaniji je sport u svijetu. Dubrovnik kao svjetski biser zaslužuje imati ovakav sport, a s ovim projektom radimo na tome da naš grad etabliramo kako novu ragbi destinaciju – rekao je Stojan te najavio turnir Dubrovnik Sevens, koji bi se u našem gradu trebao održati u predsezoni 2021. ako se poboljša epidemiološka slika. Na njemu bi igrale momčadi Engleske, Francuske, Italije, Rusije, s intencijom da taj turnir preraste u tradicionalnu sportsku manifestaciju.
Na konferenciji je govorio i Mario Možnik iz škole sporta Super Kid, koji je rekao kako je Ragbi klub Dubrovnik među prvima u našoj županiji, ako ne i prvi, sportski klub koji je povukao EU sredstva.
-Ovo je velika stvar ne samo za ovaj klub već i za sam ragbi i nadam se da će poslužiti kao primjer i drugim sportovima kako bi se što više djece uključilo u sport – rekao je Možnik.
Predsjednik dubrovačkog kluba Marijo Bekić istaknuo je kako u klubu danas trenira 50-ak djece, a upravo su oni potvrda kako sport ne poznaje granice ni prepreke. Napomenuo je kako se kroz sport djeci pruža zdravi odgoj, a s obzirom na utjecaj i popularnost ovog sporta u Dubrovnik će se moći privući i imućniji turisti.
-Rezultati postoje, ovih 60 tisuća eura rezultat su rada i zalaganja svih članova kluba – rekao je Bekić.
Inače, projekt ‘Ragbi za djecu’ provodit će se u iduće dvije godine, a sve bi trebalo završiti velikim završnim turnirom u 2022. godini.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist