Kultura

U SALOČI OD ZRCALA Stijepo Mijović Kočan u srijedu predstavlja dvije nove knjige

Književnik Stijepo Mijović Kočan u srijedu, 5. listopada u Saloči od zrcala s početkom u 19 sati predstavlja dvije nove knjige. Riječ je o knjigama ‘Bože moj’ i ‘Pjesnici pljeva’ koje su u prisutnosti predsjednika Matice hrvatske Mira Gavrana predstavljene u okviru književne priredbe ‘U Kočana na gumnu’ u Konavlima. Uz književnika, u predstavljanju će sudjelovati Mirjana Mijović Kočan koja će čitati kratke odlomke iz knjiga.
Stijepo Mijović Kočan rođen je Konavlima, školovao se u Konavlima u Dubrovniku i Zagrebu, gdje je završio studij tadašnjih jugoslavenskih književnosti i komparativnu književnost te doktorirao iz filoloških znanosti. Radio je kao nastavnik u osnovnoj i srednjoj školi, kao televizijski novinar (od 1962.), uređivao Školske novine (1973.), u kojima i danas piše kazališne kritike te ponekad o knjigama, zatim časopis Umjetnost i dijete. Pokrenuo je Liliglam (2003,), likovno, literarno i glazbeno glasilo mladih, a na studiju novinarstva zagrebačkog sveučilišta petnaestak je godina predavao Teoriju novinarskih vrsta s praktičnim vježbama. Dobitnik je dviju nagrada za životno djelo.

Pročitajte još

OD MUŠKOG IMENA DO KITICE CVIJEĆA Snaga kolende u našoj tradiciji

Dulist

BESPLATNA PROJEKCIJA U KINU SLOBODA ZA NOĆ EUROPSKOG FILMA Hrvatska premijera filma ‘Krivotvoritelj’

Dulist

SKUP, IZLOŽBA… Osam stoljeća dubrovačkoga kolendavanja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija