Kultura

Predstavlja se knjiga ‘Ekonomska misao u starom i srednjem vijeku’

Predstavlja se knjiga 'Ekonomska misao u starom i srednjem vijeku'

Predstavljanje znanstvene monografije ‘Ekonomska misao u starom i srednjem vijeku’ autora prof. emer. dr. sc. Đura Benića i izv. prof. dr. sc. Marije Benić Penava održat će se u četvrtak, 6. listopada u 11 sati u amfiteatru Sveučilišnog kampusa (Branitelja Dubrovnika 41).

Riječ je o izvornom znanstvenom djelu u izdanju Školske knjige kojim se popunjava praznina u hrvatskoj ekonomskoj literaturi s područja ekonomske misli staroga i srednjega vijeka.

Monografija je rezultat petogodišnjeg istraživanja, a veći dio knjige donosi podatke prvi put dostupne široj javnosti. Koncepcijom i oblikovanjem knjiga je namijenjena ne samo studentima koji izučavaju povijest ekonomske misli i ekonomistima nego i široj javnosti te svima koje zanimaju dostignuća pojedinih filozofa i mislilaca općenito, a posebno na području ekonomije i gospodarstva u starom i srednjem vijeku.

Broj bibliografskih jedinica kojima se autori koriste u radu impresivan je – ukupno 373 izvora među kojima je 201 knjiga i 91 članak te 1285 bilješki. Monografija je bogato ilustrirana te je upotpunjena dodatnim digitalnim sadržajima (158 javno dostupnih dokumenata i videozapisa). Knjiga je podijeljena u dva temeljna dijela: Ekonomska misao u starom vijeku i Ekonomska misao u srednjem vijeku. Prvi se dio sastoji od šest poglavlja (Ekonomske ideje i misli u Bibliji, Mezopotamija, Kina, Indija, Grčka i Rim), a drugi od dva (Islamska ekonomska misao i Kršćanska ekonomska misao).

Monografija se može digitalno prelistati na ovoj poveznici.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist