Kultura

Predstavlja se knjiga ‘Ekonomska misao u starom i srednjem vijeku’

Predstavljanje znanstvene monografije ‘Ekonomska misao u starom i srednjem vijeku’ autora prof. emer. dr. sc. Đura Benića i izv. prof. dr. sc. Marije Benić Penava održat će se u četvrtak, 6. listopada u 11 sati u amfiteatru Sveučilišnog kampusa (Branitelja Dubrovnika 41).

Riječ je o izvornom znanstvenom djelu u izdanju Školske knjige kojim se popunjava praznina u hrvatskoj ekonomskoj literaturi s područja ekonomske misli staroga i srednjega vijeka.

Monografija je rezultat petogodišnjeg istraživanja, a veći dio knjige donosi podatke prvi put dostupne široj javnosti. Koncepcijom i oblikovanjem knjiga je namijenjena ne samo studentima koji izučavaju povijest ekonomske misli i ekonomistima nego i široj javnosti te svima koje zanimaju dostignuća pojedinih filozofa i mislilaca općenito, a posebno na području ekonomije i gospodarstva u starom i srednjem vijeku.

Broj bibliografskih jedinica kojima se autori koriste u radu impresivan je – ukupno 373 izvora među kojima je 201 knjiga i 91 članak te 1285 bilješki. Monografija je bogato ilustrirana te je upotpunjena dodatnim digitalnim sadržajima (158 javno dostupnih dokumenata i videozapisa). Knjiga je podijeljena u dva temeljna dijela: Ekonomska misao u starom vijeku i Ekonomska misao u srednjem vijeku. Prvi se dio sastoji od šest poglavlja (Ekonomske ideje i misli u Bibliji, Mezopotamija, Kina, Indija, Grčka i Rim), a drugi od dva (Islamska ekonomska misao i Kršćanska ekonomska misao).

Monografija se može digitalno prelistati na ovoj poveznici.

Pročitajte još

[FOTO] ‘Sniženja i popusti’ izložba su aktualnog trenutka, a možete ih pogledati u Galeriji Otok

Dulist

Danas se otvara izložba na temu trgovačkih lanaca, konzumerizma i trgovina

Dulist

‘NEUTRALNA PLOVNOST’ Ovu subotu popijte kavu uz slike Mara Mitrovića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija