Aktualno

STIGLI REZULTATI Evo kako su dubrovačke plaže prošle na prvom ispitu čistoće mora!

STIGLI REZULTATI Evo kako su dubrovačke plaže prošle na prvom ispitu čistoće mora!

Uzorci mora na svih 118 plaža na području Dubrovačko-neretvanske županije odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje na prvom redovnom ispitivanju mora od 14. do 24. svibnja.

Točnije, od ukupno 118 plaža, more na 117 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće, dok je na plaži Uvala Luka u Trpnju more bilo dobre kakvoće.

Ispitivanje je obavio Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2018. godinu.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojenim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (primjerice temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

A BILE SU 40 KUNA Prve trešnje na virtualnoj placi i do 10 eura! Je li to realna cijena?

Dulist

NAKON TARIKA Lejla Filipović odgovorila hejterima na kritike u ‘Zvijezde pjevaju’

Dulist

SMJEŠTAJ S POGLEDOM NA MORE Nove poste kampera na putu za Copacabanu

Dulist