Aktualno

DRŽAVNO NATJECANJE Dubrovački brodomaketari vratili se s brojnim medaljama!

DRŽAVNO NATJECANJE Dubrovački brodomaketari vratili se s brojnim medaljama!

U Rijeci se održava 23. Državno natjecanje brodomaketara i 12. Hrvatska ocjenska izložba maketa brodova ‘Rijeka 2018’, a dubrovački su maketari osvojila vrijedna priznanja.

U edukacijsko-izložbenom prostoru Centra tehničke kulture Rijeka, svoje makete izložili su i dubrovački juniori: učenik 5. razreda Leon Josip Njirić osvojio je zlato za izloženu jahtu, ribaricu i gliser; učenik 5. razreda Lovro Prkoča osvojio je srebro za izloženu jahtu i gliser; učenik 5. razreda Niko Đerek osvojio je broncu za izloženu jahtu! Od seniora natjecali su se Toni Kursar s ‘Trabakulom’ i gospar Vanja Glavočić s ‘Dubrovačkom pasarom’ te su osvojili bronce. Ocjenjivanje se vršilo prema pravilima NAVIGA-e, a izložba je otvorena od 28. svibnja do 7. lipnja.

Ovo se natjecanje održava u organizaciji Hrvatskog saveza brodomaketara, Centra tehničke kulture-Rijeka i Hrvatske zajednice tehničke kulture, Centar brodomaketarstva jedini je takav centar u Hrvatsko, a financiran je od strane Grada, Županije i Zajednica tehničke kulture Dubrovnik te ima veliku potporu Hrvatskog saveza brodomaketara.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist