Grad

Stigla prva građevinska dozvola za golf na Srđu!

Stigla prva građevinska dozvola za golf na Srđu!

Tvrtka Razvoj Golf ishodila je prvu građevinsku dozvolu u sklopu realizacije projekta Športsko-rekreacijskog centra s golf igralištem na Srđu.

Točnije, dozvolu je 23. prosinca 2015. izdalo ‘tehničko’ Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i to ‘investitoru Gradu Dubrovniku’, zastupanom temeljem punomoći po tvrtci Razvoj Golf.

Dozvola se odnosi na izgradnju glavne javne prometnice s infrastrukturom od ulaza u ŠRC do prilazne ceste prema turističkoj zoni Bosanka Sjever, i to na površini koja je u vlasništvu više fizičkih i pravnih osoba (Ivo Lalić, Jele Bore, Luko i Ilar Paskojević, Privredna banka Zagreb, Razvoj Golf i njezine tvrtke-kćeri Golf Bosanka, Borgo te još dvije tvrtke Aarona Frenkela Golden Star Malta Limited i Loyd’s Investments Corporation).

Građevinska dozvola, čija aktivacija (početak gradnje) ima ‘rok trajanja’ od tri godine od dana pravomoćnosti, sadržava građevinski projekt prometnice, oborinske odvodnje i statičkog proračuna stupa vanjske rasvjete, elektrotehnički projekt javne rasvjete, DTK i energetske kanalizacije te arhitektonski projekt krajobraznog uređenja.

Što o izdavanju prve građevinske dozvole kažu u tvrtci investitoru Razvoj Golf, predsjednik Gradskog vijeća  i predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković, a što saborski zastupnik MOST-a i gradski vijećnik KLGB Srđ je Grad Maro Kristić pročitajte u novom broju DuLista, koji je od danas u prodaji.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist