Grad

Rehabilitacija osuđenika u aferi Šipan: Vlahušić i Vićan za tri godine čisti k’o suza!

Rehabilitacija osuđenika u aferi Šipan: Vlahušić i Vićan za tri godine čisti k'o suza!

U srijedu 10. veljače prva je obljetnica od objave pravomoćne presude gradonačelniku Dubrovnika Andru Vlahušiću i predsjedniku DDS-a Peru Vićanu u aferi Šipan.

Vrhovni sud u Zagrebu prije nešto više od godinu dana smanjio je prvostupanjske kazne dubrovačkom gradonačelniku i njegovom tadašnjem koalicijskom partneru, a pravorijek je tada potvrđen u svemu osim u trajanju kazne.

Naime, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i predsjednik DDS-a, njegov tadašnji koalicijski partner, a sada (privremeni) neprijatelj u Gradskom vijeću, Pero Vićan, osuđeni su nepravomoćno u prosincu 2012. godine za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poticanje na to zlodjelo na Županijskom sudu u Splitu. Vlahušić je u prvom stupnju tada dobio godinu dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine, dok je Vićanu tada presuđeno deset mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine.

Nakon tri godine čist(i) k’o suza
S prvom obljetnicom i istekom uvjetne kazne Vlahušiću je počelo teći i tzv. vrijeme rehabilitacije nakon kojeg njegov dosje ostaje čist kao suza.

Zašto i što će to značiti, pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koji je od ove srijede u prodaji!

 

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist