Grad

STATUTARNA KOMISIJA SDP-a: Gojun je u pravu! Napustite upravna vijeća i nadzorne odbore!

blank

Nakon što je Mladen Gojun na unutarstranačkim izborima preuzeo vodstvo SDP-a, jedna od njegovih prvih odluka bila je ona kojom se od članova koji su u nadzornim odborima, školskim odborima i upravnim vijećima traži ostavka na ta mjesta.

Otpor takvom zahtjevu bio je žestok, a kako doznajemo ovih dana Iblerov trg amenovao je njegovu odluku. Naime, na današnjem Gradskom odboru stranke raspravljalo se među ostalim i o odluci Statutarne komisije SDP-a na nacionalnoj razini koja daje za pravo Gojunu.
Ova stranka trenutno ima osam članova u raznim gradskim tijelima, a kako doznajemo jedina koja je već ‘poslušala’ Gojuna je Andrea Novaković koja je odstupila s mjesta u školskom odboru u OŠ Mokošica.
Preostalih sedam članova tražilo je od Zagreba mišljenje o statutarnosti odluke. Dobili su ga.

Članovi stranke koji ne žele postupiti s Gojunovim zahtjevom ići će na stranački stegovni postupak. Za očekivati je kako će biti isključeni iz SDP-a.

Podsjetimo, nakon dolaska novog predsjednika, dubrovački SDP odlučio je izaći iz Dubrovačkog dogovora kojeg već ranije nije podržala njihova Tatjana Šimac Bonačić. Upravo je zbog njega (iako to vrh stranke neće priznati) raspušten Gradski odbor SDP-a što je u konačnici dovelo do teatralnog izlaska iz stranke njezine bivše predsjednice Olge Muratti. Ona sada u Gradskom vijeću funkcionira kao nezavisna vijećnica.

Pročitajte još

JADRAN BARAČ PODSJETIO ‘I Grad Dubrovnik se bavi najmom apartmana i soba’

Dulist

FRANKOVIĆ O NOVOM ZAKONU, REKATEGORIZACIJI… Ne smijemo dozvoliti da kapital pobijedi demografiju!

Dulist

VIKTORIJA KNEŽEVIĆ Zabrana novih apartmana udar je na običnu čeljad i pogodovanje velikim igračima

Dulist