Aktualno

SRUŠENA TEK JEDNA TUŽBA Još dva ‘mača’ vise nad Srđem

SRUŠENA TEK JEDNA TUŽBA Još dva 'mača' vise nad Srđem

Jučer je odjeknula vijest kako je Međunarodni centar za rješavanje ulagačkih sporova u cijelosti odbio nizozemske ulagače sa zahtjevom za naknadom štete u sporu oko golf igrališta na platou Srđ iznad Dubrovnika. Međutim, u tijeku su još dva arbitražna postupka s golferima. Naime, u 2020. godini dubrovačka je javnost preko Zelene akcije doznala i kako je sam vlasnik tvrtke Razvoj golf Aaron Frenkel, osobno podnio novi arbitražni zahtjev protiv Republike Hrvatske zbog istog projekta.
-Njegova motivacija leži u činjenici da je Europski sud proglasio nezakonitim arbitražne postupke pokrenute između država članica EU, Hrvatske i Nizozemske gdje se nalazi sjedište jedne od njegovih tvrtki. Kao što su to pokazivali i do sad kršenjem okolišnog zakonodavstva EU, tzv. golfere ne zanimaju europski zakoni pa Frenkel sada Hrvatsku tuži na temelju sporazuma Hrvatske i Izraela, nastojeći izbjeći EU pravni poredak – objasnio je u prosincu 2020. godine Enes Ćerimagić iz Zelene akcije
Osim toga, još uvijek nije razriješen spor koji se vodi zbog koncesije tvrđave Imperial na Srđu.
Treba podsjetiti kako je Gradsko vijeće 2020. godine jednoglasno odlučilo raskinuti ugovor o koncesiji za tvrđavu na Srđu koji je još 2009. godine potpisan s tvrtkom Razvoj golf. Od tada traje spor, a sve se rješava na Arbitražnom sudu u Zagrebu. Arbitraža je pokrenuta nakon što je Općinski sud u Dubrovniku odredio ovrhu društvu Razvoj golf d.o.o. u predmetu tvrđave Imperijal na Srđu.
Prema rješenju o ovrsi, javili su svojedobno iz Grada Dubrovnika, ovršenik je bio dužan, bez odgađanja, navedenu nekretninu osloboditi od osoba i stvari te je predati u posjed Gradu Dubrovniku.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist