Aktualno

SRĐEVCI MILANOVIĆU ‘Građane koji poštuju zakone činite budalama!’

Zoran Milanović

Građanska inicijativa Srđ je naš uputila je otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću povodom njegove odluke, kao i odluke SDP-a da za kandidata za gradonačelnika Dubrovnika podrže za zloupotrebu položaja pravomoćno osuđenog Andra Vlahušića.

Pismo donosimo u cijelosti:

– Kao građani Dubrovnika ne možemo se pomiriti s činjenicom da Vi, kao premijer Republike Hrvatske, nakon pravomoćne presude gospodinu Andru Vlahušiću, osuđenom zbog zloupotrebe ovlasti i položaja gradonačelnika, dajete podršku njegovoj kandidaturi za funkciju koju je zlorabio. USKOK je, uz ovu pravomoćnu presudu za slučaj Šipan, potvrdio pokretanje novog postupka protiv Vlahušića, i to zbog osnovane sumnje u počinjenje drugih koruptivnih djela u vršenju funkcije gradonačelnika.

Od premijera i Vlade očekujemo da svojim djelovanjem i primjerom odgovorno vode Hrvatsku u smjeru najviših demokratskih standarda javnoga djelovanja, pri kojima i sama osnovana sumnja u počinjenje neke nezakonite radnje prisiljava dužnosnika na povlačenje iz političkoga života. Od Premijera i Vlade Republike Hrvatske nikako ne očekujemo da, podržavajući kriminal, doprinose srozavanju političkoga života.

Od Vas u ovom slučaju očekujemo istu dosljednost koju ste najavljivali postavljanjem tobože visokih kriterija u slučaju bivše ministrice Holy, kao i u slučaju protiv Željka Sabe, kada ste izjavili: „Očekujemo da Sabo shvati kako ne bi smio biti kandidat SDP-a,” i da „ne postoji mogućnost da SDP podrži Sabu ni kao nezavisnog kandidata.“

Činom političke podrške kandidatu Vlahušiću diskreditirate pravosudni sustav Republike Hrvatske koji ste prisegnuli štititi, a nas, građane Republike Hrvatske koji poštuju zakone i čuvaju zakonitost, činite budalama. Ovakvim postupanjem šaljete opasnu poruku dubrovačkim i hrvatskim građanima: „Glasajte za kriminal jer se kriminal isplati!“ – istaknuli su u pismu Milanoviću iz Inicijative Srđ je naš.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad