Aktualno

Srđ pripada građanima

Inicijativa "Srđ je naš" prigodnim je druženjem u Lazaretima obilježila 492. dan postojanja i organiziranog djelovanja kojim se trude izboriti za interes građana pri planiranju buduće namjene prostora Srđa.

– Od prvog dana zalažemo se za zaštitu prostora i građana Dubrovnika od različitih projekata kojima im se otimaju javna dobra i građanima oduzima mogućnost aktivnog sudjelovanja i doprinosa razvoju Dubrovnika. sve više Dubrovčana prepoznaje kakvu opasnost za Grad predstavlja koruptivni projekt izgradnje resorta koji isključuje lokalno stanovništvo s čitavog područja Srđa i Bosanke. Drago mi je da je nekad sveprisutna golf propaganda, razotkrivena kao bezobrazan pokušaj podvaljivanja nezakonitog projekta Dubrovčanima – kazao je frontmen Inicijative "Srđ je naš" Đuro Capor kojeg su upravo čitatelji našeg portala izabrali za najpozitivniju osobu 2011. godine.

Ovom prigodom Pozitvcu 2011. redakcija duLista uručila je i prigodni poklon uz 492 dana borbe za javni prostor i interese građana – 492 cm četvorna oglasnog prostora u našem tjedniku duList za potrebe inicijative Srđ je naš. Kako se čini – usterbat će im!

Uz druženje i dobru atmosferu u Lazaretima kao tema razgovora se spominjalo i izigrano povjerenje građana kojima je sadašnji gradonačelnik Andro Vlahušić u predizbornoj kampanji obećao referndum o golfu na Srđu. Stoga smatraju kako je vrijeme da čitav Grad predahne od gradonačelnikovog upražnjavanja njegovog najmilijeg hobija, klijentelističkog urbanizma.

 

Pročitajte još

Koji mobitel koristite? Ovi modeli trenutno su na meti hakera!

Dulist

GRADSKE ULIČNE IGRE Oni su najbolji u basketu i nogotenisu

Dulist

Biskup Glasnović prvi put predmolio pobožnost križnog puta na Srđu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija