Aktualno

Srđ pripada građanima

srdj 492 01

Inicijativa "Srđ je naš" prigodnim je druženjem u Lazaretima obilježila 492. dan postojanja i organiziranog djelovanja kojim se trude izboriti za interes građana pri planiranju buduće namjene prostora Srđa.

– Od prvog dana zalažemo se za zaštitu prostora i građana Dubrovnika od različitih projekata kojima im se otimaju javna dobra i građanima oduzima mogućnost aktivnog sudjelovanja i doprinosa razvoju Dubrovnika. sve više Dubrovčana prepoznaje kakvu opasnost za Grad predstavlja koruptivni projekt izgradnje resorta koji isključuje lokalno stanovništvo s čitavog područja Srđa i Bosanke. Drago mi je da je nekad sveprisutna golf propaganda, razotkrivena kao bezobrazan pokušaj podvaljivanja nezakonitog projekta Dubrovčanima – kazao je frontmen Inicijative "Srđ je naš" Đuro Capor kojeg su upravo čitatelji našeg portala izabrali za najpozitivniju osobu 2011. godine.

Ovom prigodom Pozitvcu 2011. redakcija duLista uručila je i prigodni poklon uz 492 dana borbe za javni prostor i interese građana – 492 cm četvorna oglasnog prostora u našem tjedniku duList za potrebe inicijative Srđ je naš. Kako se čini – usterbat će im!

Uz druženje i dobru atmosferu u Lazaretima kao tema razgovora se spominjalo i izigrano povjerenje građana kojima je sadašnji gradonačelnik Andro Vlahušić u predizbornoj kampanji obećao referndum o golfu na Srđu. Stoga smatraju kako je vrijeme da čitav Grad predahne od gradonačelnikovog upražnjavanja njegovog najmilijeg hobija, klijentelističkog urbanizma.

 

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Nevrijeme i pijavica nad Dubrovnikom

Dulist

PROVJERILI SMO Broj radnih dozvola već je dosegnuo 2022.!

Andrea Falkoni Račić

NEMOJTE NASJESTI Po internetu kruže prijevare koje ciljaju vaše bankovne podatke

Dulist