Aktualno

SRAMOTA! Libertas večeras naplaćuje vožnje

SRAMOTA! Libertas večeras naplaćuje vožnje

Prvi put u zadnjih 10-ak godina  Libertasovi autobusi u noći otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara neće voziti besplatno!

Razlog su veliki troškovi koje gradski prijevoznik zbog besplatnih vožnji trpi, objasnio nam je direktor Libertasa Đuro Deranja.
– Promijenili smo praksu. To nas puno košta i nema razloga da bude besplatno – objasnio je ovakvu odluku Deranja, dodavši kako svi Libertasovi korisnici od đaka, studenata, umirovljenika i zaposlenika imaju neku vrstu karte, koju će i danas koristiti kao i svaki dan.

– I tko onda ostaje za besplatne vožnje? Turisti i oni koji se vrlo rijetko koriste javnim prijevozom. Zašto oni ne bi platili vožnju – pita Deranja, napomenuvši kako Libertas zbog besplatnih vožnji ima velike rashode te sve to skupa jako puno košta.

Očito se štedi jer se pred izbore mora kupiti 16 novih autobusa. A svakako treba spomenuti kako besplatan javni gradski prijevoz građanima dobro dođe, ne zbog besplatnih vožnji, nego zbog prometnog kaosa koji će nastati te zbog nedostaka parkirnih mjesta.

Doznajemo kako je Libertasu za ovakve događaje, a to su Festa svetog Vlaha, Nova godina i Dubrovačka noć, zarada jako slaba, a ukidanje naplaćivanja karata dovodi do veće protočnosti i veće koristi za sve građane.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist