Aktualno

“Podsjeća me na 2003.”

"Podsjeća me na 2003."

Što misle o odluci Libertasa o naplati prijevoza u noći otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, prvi put u zadnjih deset godina, pitali smo kao građane ovog grada Nika Šalju, Dubravku Šuicu i Antuna Pravedana.

– Nepotrebna odluka kojom se narušava tradicija. Trebalo je zadržati staru naviku nenaplaćivanja, posebno jer će prilaz Pilama i Povijesnoj jezgri večeras biti zabranjen. Besplatan prijevoz bi svakako pomogao građanima i to ne smatram dobrom odlukom – kazao nam je zamjenik gradonačelnika Niko Šalja.

– Ta me odluka podsjeća na 2003. godinu i dolazak Svetog Oca, pape Ivana Pavla II. u Dubrovnik, kada je također naplaćivan prijevoz. Svakako je riječ o lošem potezu Grada i vodstva Libertasa – kazala je predsjednica dubrovačkog HDZ-a, gradska vijećnica i bivša gradonačelnica Dubravka Šuica.

– Smatram da to nije primjereno. Ako je tradicija stvarno tako duga, mogli su je i danas zadržati. Ne znam je li razlog tome odnos Libertasa prema susjednim općinama. Nije mi jasno, jer ne vjerujem da Grad nije mogao to isfinancirati. Grad služi građanima, a ne građani Gradu. Tko god je donio takvu odluku, pogriješio je – rekao nam je predsjednik dubrovačkog HNS-a i gradski vijećnik Antun Pravedan.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist