Aktualno

“Podsjeća me na 2003.”

Što misle o odluci Libertasa o naplati prijevoza u noći otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, prvi put u zadnjih deset godina, pitali smo kao građane ovog grada Nika Šalju, Dubravku Šuicu i Antuna Pravedana.

– Nepotrebna odluka kojom se narušava tradicija. Trebalo je zadržati staru naviku nenaplaćivanja, posebno jer će prilaz Pilama i Povijesnoj jezgri večeras biti zabranjen. Besplatan prijevoz bi svakako pomogao građanima i to ne smatram dobrom odlukom – kazao nam je zamjenik gradonačelnika Niko Šalja.

– Ta me odluka podsjeća na 2003. godinu i dolazak Svetog Oca, pape Ivana Pavla II. u Dubrovnik, kada je također naplaćivan prijevoz. Svakako je riječ o lošem potezu Grada i vodstva Libertasa – kazala je predsjednica dubrovačkog HDZ-a, gradska vijećnica i bivša gradonačelnica Dubravka Šuica.

– Smatram da to nije primjereno. Ako je tradicija stvarno tako duga, mogli su je i danas zadržati. Ne znam je li razlog tome odnos Libertasa prema susjednim općinama. Nije mi jasno, jer ne vjerujem da Grad nije mogao to isfinancirati. Grad služi građanima, a ne građani Gradu. Tko god je donio takvu odluku, pogriješio je – rekao nam je predsjednik dubrovačkog HNS-a i gradski vijećnik Antun Pravedan.

Pročitajte još

Otvorene online prijave za organizirano cijepljenje pomoraca iz županije

Dulist

SVAKIM DANOM Od 26. lipnja izravan let Amsterdam – Dubrovnik

Dulist

LAPADSKA OBALA BEZ PUMPE Po gorivo za barku do Sobre ili Komolca?

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija