Aktualno

“Podsjeća me na 2003.”

Što misle o odluci Libertasa o naplati prijevoza u noći otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara, prvi put u zadnjih deset godina, pitali smo kao građane ovog grada Nika Šalju, Dubravku Šuicu i Antuna Pravedana.

– Nepotrebna odluka kojom se narušava tradicija. Trebalo je zadržati staru naviku nenaplaćivanja, posebno jer će prilaz Pilama i Povijesnoj jezgri večeras biti zabranjen. Besplatan prijevoz bi svakako pomogao građanima i to ne smatram dobrom odlukom – kazao nam je zamjenik gradonačelnika Niko Šalja.

– Ta me odluka podsjeća na 2003. godinu i dolazak Svetog Oca, pape Ivana Pavla II. u Dubrovnik, kada je također naplaćivan prijevoz. Svakako je riječ o lošem potezu Grada i vodstva Libertasa – kazala je predsjednica dubrovačkog HDZ-a, gradska vijećnica i bivša gradonačelnica Dubravka Šuica.

– Smatram da to nije primjereno. Ako je tradicija stvarno tako duga, mogli su je i danas zadržati. Ne znam je li razlog tome odnos Libertasa prema susjednim općinama. Nije mi jasno, jer ne vjerujem da Grad nije mogao to isfinancirati. Grad služi građanima, a ne građani Gradu. Tko god je donio takvu odluku, pogriješio je – rekao nam je predsjednik dubrovačkog HNS-a i gradski vijećnik Antun Pravedan.

Pročitajte još

SUKOB INTERESA Evo zbog čega direktorica Sanitata Klaudija Barčot mora platiti kaznu od 4 tisuće kuna

Dulist

Udruga Rina Mašera poziva na humanitarni koncert Stijepa Gleđa Markosa

Dulist

FESTA U OČIMA ŠKOLARACA Primorci, Župljani i Konavljani na panou, pod budnim okom Parca

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija