Sport

Square neporažen, svladan prvoligaš

Square neporažen, svladan prvoligaš

Nakon što su svladali Ustanik (7:2) u prethodnom kolu u Splitu, malonogometaši Squarea su na svojem terenu u sklopu osmog kola istim rezultatom svladali splitsku Torcidu.

Dubrovačkim malonogometašima je ovo sedma uzastopna pobjeda iz sedam odigranih kola. Prije početka susreta Sandro Salacan prigodnim poklonom ispratio je Junuza Čustovića koji se ove sezone oprostio od dresa Squarea. Već u 6. minuti domaćini su zasluženo došli u vodstvo. Daničić je povratnom loptom pronašao slobodnog Sulića koji sa dva metra pogađa ispod nemoćnog Maretića za 1:0! Nakon zasluženog vodstva domaćina, gosti su pokušavali iz kontri, no njihove udarce mladi Alen Turuk je s lakoćom branio.

U prvog dijelu točnije u 18. minuti, domaćini su povećali svoje vodstvo preko Daničića koji je tresao protivničku mrežu i dvije minute kasnije za 3:0. Par sekundi prije kraja prvog dijela Leskur je pogodio za 3:1 te svojim pogotkom zaključio prvi dio susreta. U nastavku, tek što je lopta krenula s centra, Denis Hasanović je na ubačaj iz kornera prekrasnim poluvolejem pogodio 'malu mrežicu' Maretića za 4:1 domaćina.

Gosti su sredinom drugog dijela igrali s igračem vratarom, no bez izrazitog uspjeha. Netom što se vratar gostiju vratio na svoju poziciju Mato Šimunović je u 28. minuti iskoristio njegovu nesmotrenost te sa neposredne blizine od vrata pogodio za 5:1. Točku na 'i' večerašnjeg fenomenalnog izdanja dubrovačkih malonogometaša stavili su Čagalj u 33. i Vodopić u 38. minuti susreta.
 

MNK Square – MNK Torcida MMR 7:1

SD Gospino polje
Gledatelja 300
Suci: Damir Silić (Dicmo) i Mario Šetka (Ploče)

Strijelci – 1:0 Šulić 6', 2:0 Daničić 18', 3:0 Daničić 20', 3:1 Leskur 20', 4:1 Hasanović 22', 5:1 Šimunović 28', 6:1 Čagalj 33', 7:1 Vodopić 38'

MNK Square – Turuk, Đuraš, Saulan, Vodopić, Čagalj, Salacan, Daničić, Šimunović, I. Rezo, Šulić, Hasanović, Biočić

MNK Torcida MMR – Maretić, Leskur, Džeko, Sočo, Krešo, Radić, Alebić, Tomičić, Omrčen, Zokić, Ezgeta

Pohvalna je činjenica da je dubrovačka sportska dvorana u Gospinom polju večeras bila prilično popunjena. Oko 300-tinjak posjetitelja na utakmici 2. Hrvatske malonogometne lige nije mala stvar naspram utakmica Prve lige gdje se skupi niti pedeset gledatelja. Uistinu, ove
godine rezultati su tu; u sedam kola nije izgubljen niti jedan bod – poražen je prošlogodišnji sudionik Prve lige, čak četiri pobjede ostvarene u gostima. Iako nije ni završen prvi dio sezone, momčad Ivice Gvozdena je glavni favorit za ulazak u Prvu ligu. Nažalost, kakva je situacija klub još nema glavnog sponzora, a financijska pomoć je prijeko potrebna za prvoligaški status.

Gledajući statističke podatke, Square je u sedam utakmica postigao čak 47 (!!!) pogodaka što je skoro sedam po susretu! Usporedbe radi, vodeći Split Brodosplit

Inženjering u Prvoj ligi za isti broj odigranih susreta postigao je petnaest pogodaka manje. Iako nije riječ o istom rangu natjecanja, dubrovački klub je po prosjeku postignutih i primljenih pogodaka na samom vrhu malog nogometa u Hrvatskoj!

Prva prepreka za ostanak na liderskoj poziciji je uspješno odrađena, Torcida je 'nagrađena' sa sedam pogodaka. Idući protivnik je Porto Tolero iz Ploča, momčad koja u šest kola ima stopostotni učinak.

Utakmica osmog kola između Porto Tolera i Squarea na rasporedu je u subotu, 12. studenog od 18 sati u Domu sportova Ploče.
 
 
 
 
 
 
 
 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist