Sport

Splićanin Zoran Kalinić pobjednik Dubrovačke regate modela klase Dragon Force 65

Zoran Kalinić iz Splita pobjednik je Dubrovačke regate modela klase Dragon Force 65 je koja je održana protekle subote u organizaciji Jedriličarskog kluba Hydro. Pehar za drugo mjesto je također pošao u Split, u ruke Marina Kocetića. Treće mjesto je osvojio domaći jedriličar Lovre Peović. Regata je, podsjetimo, prvotno bila planirana da se održi u akvatoriju Uvale Lapad, ali zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta se prebacila rezervno regatno polje na plaži Copacabana.

Prije regate je nacionalni voditelj klase Dragon Force 65 za djecu i mlade Josip Marasović pri Hrvatskom jedriličarskom savezu i Hrvatskoj zajednici tehničke kulture od 10 sati u Sunset Beach Kantenariju predstavio jedriličarsko modelarstvo i jedrilice klase Dragon Force 65. Nakon prezentacije zainteresirana djeca su se okušala i u upravljanju jedrilica u Uvali Lapad.

Nakon prezentacije u Uvali Lapad, program se prebacio na plažu Copacabana. Na Dubrovačkoj regati modela klase Dragon Force 65 se natjecalo 10-tak jedriličara iz Splita i Dubrovnika. Sudac regate je bio poznati dubrovački jedriličar Denis Vukas. Prvo su se odradila tri plova s vanjske strane plaže Copacabana prema Daksi, nakon čega se regatno polje prebacilo na unutarnji dio akvatorija plaže Copacabana. Uslijedila su dva plova koja su prekinuta radi nedostatka vjetra. Kada je pojačao vjetar uspješno su se održala još tri plova. Nakon održanih svih plovova podijelili su se pehari za najbolje jedriličare uz prigodan domjenak u Sunset Beach Kantenariju. Regatu je organizirao Jedriličarski klub Hydro, uz potporu Sunset Beacha Dubrovnik, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Grada Dubrovnika, Euromarine i Digital Print Pogona.

Pročitajte još

EUROPSKO PRVENSTVO Sinkovići prvi, sestre Jurković četvrte!

Dulist

Danijel Subašić završio karijeru, izašao iz igre u 24. minuti

Dulist

BRAVO! Devet članova Judo kluba Dubrovnik 1966 položilo za majstorske pojaseve

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija