Sport

Spektakl autoslaloma na Mirinovu

Spektakl autoslaloma na Mirinovu

Dubrovački autoklub Ragusa Recing bio je domaćin sedme i završne utrke ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u autoslalomu koja se pod nazivom „6. Nagradu Ragusa Racing 2011.“ održala prošle nedjelje na dionici ceste Mokošica – Lozica.

Najbrže vrijeme ostvario je Sanjin Prodan iz AK Buzet Autosport koji je stazu dugačku 1.160 metara sa 47 postavljenih vrata svojim Autobianchiem A112 prešao u vremenu 1:57:731. U ukupnom poretku od dubrovačkih vozača unutar bodova su bili Tonko Muhoberac na 9. mjestu s vremenom 2:05:622 dok je Maro Slade bio na 10. mjestu s vremenom 2:06:029. Među 44 vozača koji su nastupili na utrci spomenimo kako su u gornju polovicu ukupnog poretka ušli još četvoro članova AK Ragusa Racing; Mato Milković (13.), Hrvoje Čikor (16.), Ivan Sentić (18.) i Dragan Velašević (21.)

Utrka u Mokošici zaključila je jubilarnu desetu sezonu u kojoj se hrvatski automobilisti natječu u autoslalomu, a ukupni pobjednici iz AK Buzet Autosport bili su najbolji i na „Nagradi Ragusa Racinga 2011“ gdje su ukupno prvo mjesto izborili s 55 bodova. Treba istaći kako su dubrovački domaćini ukupno bili drugi sa istim brojem bodova pa je šteta što nisu bili u mogućnosti pratiti cijelu sezonu, jer rezultati s Mirinova pokazuju kako su se mogli boriti za sam vrh hrvatskog prvenstva u autoslalomu. Spomenimo i da su 3. mjesto osovojili članovi Skok Racinga, dok su među 12 klubova koji su se natjecali članovi AK Župa Racing s 40 bodova izborili 6. mjesto ukupnog poretka.

Od dubrovačkih vozača značajne rezultate po klasama postigli su; Dragan Velašević (3. mjesto u Klasi 2), Ivan Sentić (3. mjesto u Klasi 3), Tonko Muhoberac, Alen Hasanović i Teo Blažević (prva tri mjesta Klase 5) i Maro Slade (1. mjesto u Klasi 9), dok je Mario Barović 2. mjestom u Klasi 9 bio najuspješniji član AK Župa Racing.
 

UKUPNI POREDAK
Buzet i Ragusa na vrhu
 
1. Buzet Racing 55
2. Ragusa Racing 55
3. Skok Racing 47

6. Župa Racing 40

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist