Sport

Vratili se s deset medalja

Vratili se s deset medalja

Prošlog vikenda u Šibeniku je održan sedmi po redu Međunarodni plivački miting "Sv.Mihovil".

U konkurenciji četrnaest klubova i 220 natjecatelja, na mitingu je, pod vodstvom trenera Andreja Drobca i Matiane Satničić, nastupilo dvadesettroje mladih plivačica i plivača PK „Jug“ koj su osvojili deset medalja.

Miting je podijeljen u tri dobne kategorije: kod dječaka kategorije rođenih 1997. godine (A kategorija), rođenih 1998. godine (B kategorija) i rođenih 1999. godine i mlađih (C kategorija), a kod djevojčica kategorije rođenih 1998. godine (A kategorija), rođenih 1999. godine (B kategorija) i rođenih 2000. godine i mlađih (C kategorija).

„S obzirom da je početak sezone, plivači su u fazi teških bažičnih treninga pa nam je ovaj miting poslužio kao test trenutačnog stanja. Ujedno, ovaj miting je bio malo državno prvenstvo jer su nastupili svi koji u ovim kategorijama u Hrvatskoj nešto znače. S obzirom na te činjenice, rezultati su više nego odlični.“, ističe Andrej Drobac, prvi trener kluba te dodaje:
 
„Ne samo da su svi naši plivači plivali svoja najbolja vremena, nego su imali i značajan napredak rezultata, što nam je jedan odličan pokazatelj da se radi kvalitetno i da tako treba nastaviti.“

Za PK „Jug“ na mitingu Sv.Mihovil medalje su osvojili:
 
A kategorija
– Karmen Nivić (srebrna medalja u disciplini 200 m slobodno te brončana medalja u disciplini 100 m prsno)
 
B kategorija
– Ilario Radić (brončana medalja u disciplini 100 m leđno,100 m leptir i 100 m mješovito)
– Mihael Vidojević (srebrna medalja u disciplini 100 m mješovito)
– štafeta u sastavu Karmen Nivić, Vicencia Violić, Paula Garbin i Mia Krmek (brončana medalja u štafetnoj utrci 4 x 50 slobodno)

Na Međunarodnom plivačkom mitingu Sv.Mihovil za PK „Jug“ nastupili su: Benić Zrinka (2001.), Bošković Martina (1998.), Braica Bartol (1999.), Đović Luka (1997.), Erdelez Marko (2000.), Garbin Paula (2001.), Kirigin Toni (2000.), Knežević Sara (2001.), Krmek Mia (1998.), Kuzman Martin (2000.), Lončarić Laura (2001.), Lučić Ana (2001.), Mamić Mihovil (1998.), Matović Đivo (2000.), Mehičić Tina (2001.), Miloslavić Frane (2001.), Nivić Karmen (1998.), Njirić Matej (1999.), Papac Patrik (1999.), Radić Ilario (1998.), Šiljeg Filip (1999.), Vidojević Mihovil (1998.) i Violić Vicencia (2000.).

Pomozimo Damiru Đuriću da pobijedi u najvažnijoj utrci života

Objavljujemo pismo predsjednika PK Jug Lučija Đovića svim prijateljima kluba povodom humanitarne akcije za pomoć teško stradalom mladom plivaču Damiru Đuriću:

“Plivački klub Jug pokreće niz humanitarnih akcija i sportsko – glazbenu manifestaciju  za svog teško nastradalog mladog plivača, kojemu je naša zajednička pomoć neizmjerno potrebna.

Damir Đurić rođen je 1995. i plivanjem se bavi osam godina. Učenik je Turističke  i  ugostiteljske  škole.  Nažalost,  2.  rujna  doživio  je  prometnu nesreću u kojoj je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život. Odmah je prebačen u Zagreb na Kliniku za traumatologiju gdje mu je isto jutro izveden operacijski zahvat na slomljenim vratnim kralješcima. Tek 22. rujna liječnici su procijenili da mu život više nije u opasnosti. Damir je napravio prvi skalin na dugom putu oporavka. Pobijedio je smrt.

Ali one prave životne bitke tek ga čekaju. Damir za sada jedino osjeća glavu i to do  vrata, a sve ispod vrata je oduzeto, odnosno ne reagira na nikakve podražaje. Pred  njim  i  njegovoj obitelji predstoje dani i  godine rehabilitacije i operativnih zahvata kako bi Damir jednoga dana imao koliko toliko kvalitetan život.

Taj put je izrazito skup za prosječnu hrvatsku obitelj. Damirov otac umirovljeni je branitelj, a naša zajednička pomoć cijeloj će obitelji olakšati teško razdoblje koje je pred njima.

Mi iz Plivačkog kluba Jug vjerujemo u senzibilitet sugrađana, prijatelja i kolega  sportaša. Vjerujemo u ljude koji vode ovaj Grad, Županiju, ljude koji su na čelnim mjestima u raznim tvrtkama, koje molimo da reagiraju na ovaj apel i pomognu da se  Damiru omogući liječenje i rehabilitacija na najvišim razinama.

Plivački klub Jug će u okviru svojih mogućnosti učiniti sve da Damir dođe do krajnjeg cilja, da ponovo skoči u bazen i otpliva utrku. No, potrebna nam je i Vaša pomoć.

U planu je organizacija humanitarnog sportsko–zabavnog programa koji će se održati u ponedjeljak, 21. studenog na gruškom bazenu. Sva  sredstva prikupljena prodajom ulaznica bit će uplaćena na otvoreni žiro račun za pomoć Damiru.

Kombinacijom sporta i glazbe održat će se plivačko natjecanje na kojem  sudjeluje 16 plivača. Utrkivat će se u disciplini 50 m slobodno. Sustavom eliminacije u svakoj utrci će ih polovica ići dalje u sljedeći krug. U pauzama između utrka organizirat će se zabavni program.

Za ovu našu manifestaciju i mediji su već iskazali veliki interes kako bismo zajednički za teške dane koji su pred Damirovom obitelji prikupili što više potrebnih sredstava.

Do  tada  se i  Vi  možete uključiti  u ovu  hvale vrijednu akciju. Za prikupljanje  sredstava kod OTP banke je otvoren žiro račun broj: 2407000-3104108527, te devizni račun broj: 2407000-3262203821.

Vjerujemo da ćete i Vi, uviđajući svu težinu ovog nemilog slučaja, biti u  mogućnosti  izdvojiti i donirati onoliko sredstava koliko u ovom trenutku možete, svrstavajući se tako među ljude, ponosne jer su svojim doprinosom pomogli mladom biću da pobijedi u najvažnijoj utrci života.

S poštovanjem,

Luči Đović
Predsjednik PK Jug-a”

Pročitajte još

PREDSTAVLJEN NOVI DRES VATRENIH Modrić: ‘Uvijek se iznova obradujem novoj garnituri’

Dulist

‘PING PONG’ LIGA Marinkolor prvak sezone, Marko Venier najuspješniji igrač

Dulist

Jedanaest titula državnih prvaka i čak 45 medalja za Taekwondo klub Shark!

Dulist