Zanimljivosti

“Spasimo smokve na Kantafigu”

"Spasimo smokve na Kantafigu"

Spasite posljednja stabla smokava na Kantafigu po kojima je i dobio ime, poruke su koje ovog vikenda dobijaju Eko omblići od sugrađana sa predjela Kantafiga.

 – Vi ste ovih dana obilježili Dan smokve, a evo naš Kantafig koji je dobio ime po stablima smokava ispod kojih se pjevalo, ostao je na samo 2 stabla smokava,  jedno još očuvano  kod stare željezničke stanice, odmah s desne strane iza trafike kod ulaza na Autobusmi kolodvor, te na jedno stablo ispod na cesti  koje u zadnje vrijeme sve više propada jer nam se čini da ga netko polijeva  namjerno motornim uljem da usahne – ističu stanovnici Kantafiga.
 
Dok se smokva  kod ulaza na Autobusni kolodvora lijepo održava od strane Vrtlara, smokva na cesti malo niže na broju 55 s jedne strane krošnje se suši. A nije  ni čudo da se suši, jer je samo nekoliko centimetara zemlje ostavljeno oko nje, ovako stiješnjena betonskim pločama ne može ni rasti ni razvijati se i nije čudo da se suši, zaključili su Eko omblići.

Što reći nego da je žalosno da pomalo nestaju „zeleni“ simboli  pojedinih predjela našega Grada, a smokva bar nije zahtjevno stablo, te uz malo truda mogla bi se lijepo održavati i razmnožiti reznicama  od ovih starih stabala kako mi to radimo u našem Eko parku – zaključuju Eko – omblići.
 

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist