DuList IN

Sommelierski prvak Dalmacije je – Branimir Vukšić!

Sommelierski prvak Dalmacije je - Branimir Vukšić!

Branimir Vukšić je pobjednik 3. Prvenstva sommeliera Dalmacije koje se održalo 16. i 17. travnja 2018. godine u hotelu Excelsior u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba.

Natjecala su se 23 kandidata iz cijele Dalmacije, od kojih je 12 prošlo u polufinale. U finalu su se za titulu najboljeg sommeliera Dalmacije borili Marko Šram i Vinko Fornažar, oboje iz restorana Nautika u Dubrovniku, te Branimir Vukšić iz restorana Pelegrini u Šibeniku.

Branimir Vukšić je bio najbolji kada su se zbrojili rezultati osam kategorija – posluživanje pjenušca, prepoznavanje vina po položaju, prepoznavanje 6 destilata, dekantiranje vina, slaganje vina s lokalnom hranom, prepoznavanje stila piva, poznavanje svijeta vina, te istakanje magnuma. Titulu najboljem je predao prošlogodišnji prvak Dalmacije, Siniša Lasan, koji je ujedno i aktualni prvak Hrvatske.

Ovogodišnje Prvenstvo Dalmacije sudilo je 12 sudaca iz različitih segmenata ugostiteljstva i struke, a sastojalo se od lokalnih i nacionalnih autoriteta u sommelierstvu i vinarstvu. Njima se pridružio Eric Zwiebel, Master Sommelier kao internacionalni strukovni autoritet. Ovo je prvi put da jedan Master Sommelier sudjeluje u Dubrovniku na nekom službenom natjecanju.

Važnost prvenstva su prepoznale te poduprle brojne institucije, sponzori, vinari, udruge vinara, distributeri i ugostitelji što je iznimno važno za razvitak i napredak sommelierske struke koja se na ovaj način približava svima te se ujedno demistificira ovo jako zanimljivo i iznimno perspektivno zanimanje.

Produkciju prvenstva Dalmacije potpisuje Event Lab, agencija specijalizirana za vinska događanja, edukacije i prezentacije.

Pročitajte još

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist