DuList IN

SNIMAN U DUBROVNIKU U kina stiže film ‘Nepodnošljiva težina golemog talenta’

SNIMAN U DUBROVNIKU U kina stiže film 'Nepodnošljiva težina golemog talenta'

Film Nepodnošljiva težina golemog talenta koji se 2020. godine snimao u Dubrovniku i okolici, a u kojem glavnu ulogu nosi oskarovac Nicolas Cage, u kina stiže 28. travnja. Film je sniman na jugu Hrvatske, u listopadu 2020. godine i to na nekoliko lokacija: Dubrovnik, Cavtat, Konavle, Popovica, Trsteno i zračna luka Čilipi. Filmska ekipa u Hrvatskoj je imala 15 snimajućih dana, a na setu je radilo 337 filmskih djelatnika. Među njima je bilo i 87 filmskih djelatnika, 16 pripravnika i 198 statista iz Hrvatske.

Film je u Hrvatskoj sniman uz pomoć servisne producentske kuće Ambasada Studio, u sklopu programa poticanja ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela koji HAVC provodi u suradnji s Ministarstvom kulture i medija, ističu iz HAVC-a.

Nicolas Cage u filmu glumi samog sebe, glumca kojem propada karijera i koji je zbog toga prisiljen prihvatiti posao od milijun dolara – dolazak na rođendan bogatog obožavatelja (zapravo šefa kartela). Kad stvari krenu naopako, Cage je prisiljen opravdati svoju vlastitu legendu. On se tako zatekne u situaciji da, kako bi spasio sebe i svoje voljene, mora postati svaki od najpoznatijih i najlegendarnijih likova koje je tijekom karijere odigrao u filmu, ali kao stvarni Nicolas Cage.

Radi se o akcijskoj komediji, za koju je Tom Gormican zajedno s Kevinom Ettenom napisao scenarij. Cageu se u vodećoj ulozi pridružuje Pedro Pascal, najpoznatiji po ulozi Oberyna Martella u četvrtoj sezoni Igre prijestolja, ali i po ulozi Javiera Peñe u seriji Narcos te po naslovnoj ulozi u seriji Mandalorian. U filmu osim Cagea i Pascala još glume Sharon Corgan i Tiffany Haddish.

Zanimljivost je da Nepodnošljiva težina golemog talenta, za sada, ima ocjenu 100 posto na stranici Rotten Tomatoes, iako u kina stiže tek za mjesec dana. Gledatelji i kritičari koji su ga imali prilike pogledati nazivaju ga ‘najzabavnijim filmom godine’, i ‘najboljom ulogom Nicolasa Cagea do sada’, te ‘najiščekivanijim filmom u ovoj godini’.

Naslovne fotografije: scene iz filma Nepodnošljiva težina golemog talenta

Pročitajte još

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgledaju konavoski i župski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist