Grad

Smanjuju se mjesečne subvencije privatnim dječjim vrtićima

Grad Dubrovnik smanjuje iznose mjesečne subvenciju, koju su mogli ostvariti privatni dječji vrtići po djetetu. Tako će izmjenama odluke, ako je usvoje gradski vijećnici, mjesečna subvencija po djetetu u vrtiću umjesto dosadašnjih tisuću kuna iznositi 750 kuna, a za dijete u jaslicama subvencija se s 1100 kuna smanjuje na 850 kuna mjesečno.
Inače, a to se izmjenama odluke ne mijenja, Grad Dubrovnik sufinancira privatne dječje vrtiće koji otvaraju nove odgojne skupine I to u iznosu od 250 tisuća kuna po odgojnoj skupini kroz 10 godina od trenutka sklapanja ugovora, uz uvjet da privatni vrtić koji tek počinje obavljati djelatnost pedagoškog odgoja mora otvoriti najmanje dvije nove odgojne skupine kako bi ostvario pravo na sufinanciranje. Uz ovaj iznos, dječji privatni vrtići mogu ostvariti I pravo na već spomenutu mjesečnu subvenciju po djetetu, koja se zbog krize smanjuje.
Pravo na subvenciju imaju dječji vrtići čija mjesečna cijena za roditelje po djetetu ne prelazi tisuću kuna mjesečno. Iznos subvencija smanjuje se jer je zbog epidemije koronavirusa došlo do značajnog smanjenja u ostvarenju proračunskih prihoda Grada.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija