Grad

Smanjuju se mjesečne subvencije privatnim dječjim vrtićima

Grad Dubrovnik smanjuje iznose mjesečne subvenciju, koju su mogli ostvariti privatni dječji vrtići po djetetu. Tako će izmjenama odluke, ako je usvoje gradski vijećnici, mjesečna subvencija po djetetu u vrtiću umjesto dosadašnjih tisuću kuna iznositi 750 kuna, a za dijete u jaslicama subvencija se s 1100 kuna smanjuje na 850 kuna mjesečno.
Inače, a to se izmjenama odluke ne mijenja, Grad Dubrovnik sufinancira privatne dječje vrtiće koji otvaraju nove odgojne skupine I to u iznosu od 250 tisuća kuna po odgojnoj skupini kroz 10 godina od trenutka sklapanja ugovora, uz uvjet da privatni vrtić koji tek počinje obavljati djelatnost pedagoškog odgoja mora otvoriti najmanje dvije nove odgojne skupine kako bi ostvario pravo na sufinanciranje. Uz ovaj iznos, dječji privatni vrtići mogu ostvariti I pravo na već spomenutu mjesečnu subvenciju po djetetu, koja se zbog krize smanjuje.
Pravo na subvenciju imaju dječji vrtići čija mjesečna cijena za roditelje po djetetu ne prelazi tisuću kuna mjesečno. Iznos subvencija smanjuje se jer je zbog epidemije koronavirusa došlo do značajnog smanjenja u ostvarenju proračunskih prihoda Grada.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

LUKŠA MATUŠIĆ Namjera je bila uništiti radove, sigurno to nije napravi netko iz Gruža i Lapada

Dulist

PREKO NOĆI IZGAZILI SALIVENI BETON Franković: Divljaštvo pojedinaca nas neće obeshrabriti

Dulist

Franković: ‘Sudbina i budućnost hrvatskog naroda značajno su određeni 5. kolovoza 1995.’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija