Grad

Sljedeće sezone, broj cruisera bit će potpuno usklađen s planovima održivog turizma

Sljedeće sezone, broj cruisera bit će potpuno usklađen s planovima održivog turizma

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovali su danas na konferencijskom zoom sastanku s predstavnicama CLIA-e, krovne organizacije cruise kompanija.

Ovom prilikom upoznali su se s novoimenovanom glavnom direktoricom CLIA Europe, Marie-Caroline Laurent, koja je preuzela funkciju 15. studenog u Bruxellesu. Sastanku su prisustvovale i direktorica CLIA-e za istočni Mediteran Maria Deligianni te Julie Green, potpredsjednica za strateške komunikacije.

Bila je ovo ujedno prilika za osvrnuti se na proteklu cruise sezonu, koja je unatoč kovid krizi uspješno realizirana u 30 postotnom iznosu od 2019. godine, kao i na pripremu za sezonu krstarenja 2022.

Gradonačelnik Franković izvijestio je o nastavku naplate cruise takse, kod čega će Grad Dubrovnik, kao i ove godine, iskazati fleksibilnost u odnosu na kapacitete kojima brodovi budu plovili. Ujedno su predstavljene aktivnosti i novosti vezano za Smart City i Respect the City projekte.

Sljedeće sezone, prema sadašnjim najavama, očekuje se 365 dolazaka brodova s oko 570 tisuća putnika, što je potpuno usklađeno s planovima održivog turizma u destinaciji. Maksimalni broj putnika s brodova na kružnim putovanjima u Dubrovniku tijekom cijele 2022. godine bit će 4.000 putnika istovremeno, odnosno u prosjeku dva broda na vezu.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist