Grad

Slijedi obnova Perivoja Đorđić-Mayneri na Lopudu!

perivoj lopud

Grad Dubrovnik potpisao je Ugovor o izradi projektne dokumentacije u svrhu obnove i revitalizacije Perivoja Đorđić-Mayneri na otoku Lopudu sa STUDIO LANDA d.o.o.

Kako navode iz Grada Dubrovnika projektantske usluge obuhvatit će izradu konzervatorske vrtno-povijesne studije sa jasnim smjernicama zaštite i obnove, s fokusom na cjelovito vrednovanje prostora, postavljanje kriterija za zaštitu perivoja na temelju poštivanja kulturnih, povijesnih, simboličkih i tradicijskih vrijednosti koja će poslužiti kao stručna uporišta za buduću revitalizaciju. Posebna pozornost posvetit će se proučavanju arhivske građe, poglavito razvoja perivoja kroz različite društvene i gospodarske prilike, što će pridonijeti temeljitoj razradi i širem obuhvatu ovog krajobraznog projekta.

Zadatak STUDIA LANDA jeste analizirati izvorni koncept perivoja, postojeće vegetacijsko stanje odnosno sastav biljnog fonda i prirodnih uvjeta, kako bi se definirale daljnje podloge, postupanja i metodologija obnove parka Đorđić-Mayneri.

Na temelju studija izradit će se projektna dokumentacija obnove Perivoja, koja će se koncipirati po fazama i zonama te će se kreirati cjeline koje se mogu izdvajati i samostalno obnavljati na način da ne remete njegovu cjelovitost. Tako će idejni i glavni projekt, između ostalog, predvidjeti točne grafičke prikaze s podacima za utvrđivanje posebnih uvjeta, krajobrazne elaborate, projekt opreme perivoja, elektroinstalacija i rasvjete, odvodnje i navodnjavanja te u konačnici projekt vizualnog identiteta i signalizacije perivoja na Lopudu.

Grad će za ovu namjenu i izvršenje svih usluga izdvojiti iznos od 31.000,00 eura s PDV-om.

Pročitajte još

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist

Postavljene nove pješačke ograde po gradskim ulicama

Dulist

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist