Grad

Slijedi obnova Perivoja Đorđić-Mayneri na Lopudu!

blank

Grad Dubrovnik potpisao je Ugovor o izradi projektne dokumentacije u svrhu obnove i revitalizacije Perivoja Đorđić-Mayneri na otoku Lopudu sa STUDIO LANDA d.o.o.

Kako navode iz Grada Dubrovnika projektantske usluge obuhvatit će izradu konzervatorske vrtno-povijesne studije sa jasnim smjernicama zaštite i obnove, s fokusom na cjelovito vrednovanje prostora, postavljanje kriterija za zaštitu perivoja na temelju poštivanja kulturnih, povijesnih, simboličkih i tradicijskih vrijednosti koja će poslužiti kao stručna uporišta za buduću revitalizaciju. Posebna pozornost posvetit će se proučavanju arhivske građe, poglavito razvoja perivoja kroz različite društvene i gospodarske prilike, što će pridonijeti temeljitoj razradi i širem obuhvatu ovog krajobraznog projekta.

Zadatak STUDIA LANDA jeste analizirati izvorni koncept perivoja, postojeće vegetacijsko stanje odnosno sastav biljnog fonda i prirodnih uvjeta, kako bi se definirale daljnje podloge, postupanja i metodologija obnove parka Đorđić-Mayneri.

Na temelju studija izradit će se projektna dokumentacija obnove Perivoja, koja će se koncipirati po fazama i zonama te će se kreirati cjeline koje se mogu izdvajati i samostalno obnavljati na način da ne remete njegovu cjelovitost. Tako će idejni i glavni projekt, između ostalog, predvidjeti točne grafičke prikaze s podacima za utvrđivanje posebnih uvjeta, krajobrazne elaborate, projekt opreme perivoja, elektroinstalacija i rasvjete, odvodnje i navodnjavanja te u konačnici projekt vizualnog identiteta i signalizacije perivoja na Lopudu.

Grad će za ovu namjenu i izvršenje svih usluga izdvojiti iznos od 31.000,00 eura s PDV-om.

Pročitajte još

ZAMJENA LED MARKERA Promet na dijelu Hebrangove regulirat će semafori

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DA SE NE ZABORAVI! Obilježavanje 32. obljetnice početka napada na Grad

Dulist