GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled

Za izgradnju nove dvorane izdana građevinska dozvola

Nakon što je u ugovorenom roku izrađen glavni projekt, Grad Dubrovnik ishodio je i građevinsku dozvolu za gradnju nove sportske multifunkcionalne dvorane u Gospinom polju. Građevinska dozvola odnosi se na gradnju polivalentne sportske dvorane s pratećim klupskim sadržajima te tipske trafostanice 10(20)/0,4 kV, športsko – rekreacijske i infrastrukturne namjene. Tako je ispunjen još jedan preduvjet realizaciji projekta koji će predstavljati najveće dosadašnje ulaganje u pokrenutom ciklusu investicija u sportsku infrastrukturu. Dvorana koja će ugostiti Svjetsko rukometno prvenstvo 2025. ujedno će riješiti i problem dvoranskog sporta u Dubrovniku za narednih 50 godina. Novi multifunkcionalni objekt površine je cca 20.000 m2, ima dvije podzemne i dvije nadzemne etaže. Raspolagat će s dvije dvorane za održavanje natjecanja te nekoliko pomoćnih dvorana za klupske sadržaje. Kapacitet gledališta kreće se od 3840 do 4384 gledatelja ovisno o postavkama tribina, dok će u podzemnoj garaži na dvije etaže biti smješteno 385 parkirališnih mjesta za osobne automobile. Osim za sport, multifunkcionalni prostor koristit će se za održavanje kongresa, koncerata i druge kulturne sadržaje.

Izgradnjom ove i obnovom postojeće dvorane u neposrednoj blizini, Dubrovnik će dobiti dvoranski kompleks, prvi takvog opsega u Europi, a u budućnosti će omogući domaćinstvo brojnim svjetskim natjecanjima u dvoranskim sportovima.

dvorana gospino vizualizacija

Gradu odobrena nabavka 200 spremnika za odvojeno prikupljanje biootpada

Gradu Dubrovniku odobrena su sredstva pomoći Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za neposredno sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Projekt uključuje nabavu 100 spremnika od 120 l i 100 spremnika 1100 l za prikupljanje biootpada. Ukupna vrijednost projekta je 76.650,00 eura s PDV-om, a odobrena su bespovratna sredstva 40 posto ukupne vrijednosti projekta odnosno 30.660,00 eura s PDV-om. Sredstva su odobrena u sklopu Javnog poziva za neposredno sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Kroz nabavu spremnika za prikupljanje biootpada uspostavit će se kvalitetniji, postojaniji i ekonomski učinkovitiji sustav gospodarenja otpadom u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i prirode te poticanja unaprjeđenja sustava odvojenog sakupljanja otpada i smanjenja količine odloženog otpada na odlagalištima.

Grad Dubrovnik nabavlja i 23 nova podzemna spremnika velikog kapaciteta za potrebe odvojenog sakupljanja komunalnog otpada, a ugovor o nabavi potpisan je krajem lipnja.

grad dubrovnik plan odrzivog razvitka i prilagodbe klimatskim promjenama

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 9. kolovoza 2023.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist