DuList INUrednički izbor

SLAVNE OSOBE U GRADU Od Beckhamovih, Shaquille O’ Neala do elite na jadranskoj ‘turneji’

SLAVNE OSOBE U GRADU Od Beckhamovih, Shaquille O’ Neala do elite na jadranskoj ‘turneji’

Nogometaše, poznate modele, filmske zvijezde (koje nisu ništa snimale), mogli smo vidjeti ovo ljeto u Dubrovniku. Osim što je poznat kao jedna od popularnijih lokacija za snimanje, drag je i brojnim poznatim osobama za odmor. I nije to samo Grad, posebnu čar imaju naši otoci koji su neizostavna lokacija za posjetiti. Zasigurno su najveću pozornost na sebe privukli David i Victoria Beckham s obitelji koji su odmor odlučili provesti na jugu Hrvatske. I kao da su se udomaćili. Povod njihovom zajedničkom odmoru bila je proslava 11. rođendana njihove najmlađe kćeri Harper, ali i 23. obljetnica braka. Boravili su na Lopudu gdje su odsjeli u luksuznom kompleksu Lopud 1483, no posebnu ljubav razvili su prema Šipanu. Posjetili su ga nekoliko puta tijekom svog boravka, a Beckham se odvažio i na ribolov s ekipom iz restorana Bowa, točnije u lov na tune.

Jahta koja nam je dovela zvijezde
Kad smo u svibnju ove godine saznali da u Dubrovnik stiže ni manje ni više Shaquille O’ Neal, nismo mogli vjerovati. No, umirovljeni američki profesionalni košarkaš sredinom srpnja je zaista otvorio sezonu u Culture Club Revelin. Naime, osim što je poznat kao legendarni košarkaš, O’Neal se nalazi na listi najvećih svjetskih DJ imena. Nastupio je kao DJ Diesel i oduševio sve prisutne. U istom tom razdoblju, slavna hollywoodska ekipa bila je na ‘jadranskoj’ turneji luksuznom jahtom ‘Serenity’. Neko su vrijeme bili usidreni kod Lokruma. Na jahti su bili komičar Chris Rock, njegova djevojka, glumica Lake Bell, glumci Woody Harrelson, Matthew McConaughey, Sacha Baron Cohen i supruga, glumica Isla Fisher. S njima se družio i bubnjar legendarne Metallice Lars Ulrich u društvu supruge, manekenke Jessice Miller. Elitnom društvu kasnije se pridružio i američki producent i reper Sean John Combs poznatiji kao Diddy. Naša glumica Zrinka Cvitešić jednom je prilikom stigla u posjet hollywoodskoj eliti na jahti ‘Serenity’. Neki od njih, kao što su Rock i Ulrich, iskoristili su mogućnost i odlučili se na đir povijesnom jezgrom. S druge strane, McConaughey te njegova supruga Camila Alves i Harrelson odlučili su se ipak na – veslanje!

SLAVNE OSOBE U GRADU Od Beckhamovih, Shaquille O’ Neala do elite na jadranskoj ‘turneji’

Lopud prepun oskarovaca
Na Lopudu se ovo ljeto održao drugi filmski festival ‘Ponta Lopud’. Okupio je brojne poznate osobe iz filmske industrije, što s domaće scene, a što sa strane scene. Zasigurno jedno od najistaknutijih imena koje je sudjelovalo na festivalu je Frances McDormand. Riječ je o značajnoj glumici, poznatoj po velikim glumačkim ostvarenjima u filmovima kao što su ‘Fargo’, ‘Tri plakata izvan grada’, ‘Zemlja nomada’, a čak četiri puta je osvojila nagradu Oscar. Svoje masterclassove i predavanja, osim McDormand, održao je među ostalim i njezin partner, višestruki oskarovac, redatelj, scenarist i producent Joel Coen.

Glumica Mariska Hargitay nije bila na festivalu, no posjetila je Dubrovnik. Poznata je po ulozi detektivke Olivie Benson u seriji ‘Zakon i red: Odjel za žrtve’, a dobitnica je brojnih nagrada, kao što su Emmy i Zlatni globus. Rado se fotografirala s osobljem restorana Proto gdje je uživala u ribljim specijalitetima. Poznati hrvatski glumac s holivudskom karijerom Goran Višnjić i ovo je ljeto provodio u Hrvatskoj, a nije propustio ni dolazak u Dubrovnik. S glumcem i redateljem, Dubrovčaninom Robertom Boškovićem odlučio je pogledati predstavu ‘Čarobna šuma’, koja se na Lovrjencu održavala u sklopu programa 73. Dubrovačkih ljetnih igara. Nije propustio priliku javiti se i gosparu Franu Cetiniću, a susret su zabilježili i objavili na Instagramu iz Art galerije Talir.

Njemački supermodel i glumica Claudia Schiffer u kolovozu je objavila fotografiju na društvenim mrežama, a na kojoj se vidjelo kako uživa na jahti uz zalazak sunca pred Dubrovnikom. Sve to izmamilo joj je veliki osmijeh na lice, a fotografijom je ‘pobrala’ brojne pozitivne komentare.

Još sportskih zvijezda
Nakon što je osvojio Wimbledon ove godine, proslavljeni tenisač Novak Đoković odlučio se odmoriti i to baš na dubrovačkom području. Bio je u điru Gradom, boravio je na Šipanu, a ‘zaletio’ se i do Korčule gdje je pozirao među ostalim s Ivom Karlovićem i Matom Pavićem. Fotografijom iz restorana Proto, ostao je zabilježen i posjet nogometaša Darija Srne i Marija Stanića, u društvu erome Bettisa – legendarnog igrača američkog nogometa koji je 13 sezona igrao u NFL ligi, najviše za Pittsburgh Steelers.

SLAVNE OSOBE U GRADU Od Beckhamovih, Shaquille O’ Neala do elite na jadranskoj ‘turneji’

Dubrovkinja Adriana Ćaleta-Car i hrvatski nogometni reprezentativac Duje Ćaleta-Car ovog su svibnja drugi put izrekli sudbonosno ‘da’ u Dubrovniku. Vjenčanje godine, koje su odgodili zbog pandemije, započelo je u Vrtu palmi u hotelu Excelsior na piću dobrodošlice. Uz kumove, obitelj i prijatelje, s mladencima je bio i mali sin Mauro. Kasnije su se mladenci, uz pratnju zaštitara, i uzvanici uputili na Jezuite, u crkvu sv. Ignacija na crkvenu ceremoniju. Adriana je za svoje crkveno vjenčanje odabrala haljinu poznate dizajnerice Matija Vuica, dok je Duje izabrao jednostavno crno odijelo. Vjenčanju su među ostalim, prisustvovali i poznati hrvatski nogometaši Bruno Petković, Lovre Kalinić i Dejan Lovren. Veliki i značajan dan za mladence nastavio se u tvrđavi Revelin gdje su za zabavu bili zaduženi Jole i Petar Grašo.

Foto DuList / Ponta Lopud

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad