DuList IN

[ŽELJE I OSVRTI] ANA-MARIJA BUJIĆ ‘Na poslovnom planu imam nekoliko projekata na vidiku’

[ŽELJE I OSVRTI] ANA-MARIJA BUJIĆ 'Na poslovnom planu imam nekoliko projekata na vidiku'

Gastro blogerica, autorica nekoliko kuharica i jedna od vlasnica restorana Pantarul Ana-Marija Bujić za DuList je istaknula po čemu će pamtiti 2022. godinu, ali i koja su njena očekivanja za ovu 2023. godinu.

Iako je to nešto čemu i inače težim, 2022. mi je više nego ikad donijela uživanje u malim ‘običnim’ stvarima. Naime, nakon one dvije pandemijske godine kad nam je dio tih ‘običnih’ stvari bio nedostupan, uživala sam baš u svakoj od njih, i to kao da su mi osjetila na pojačalu. Neobično je kako imamo tendenciju uzimati stvari zdravo za gotovo i tek kad ostanemo bez njih – trajno ili privremeno – vidimo koliko su nam zapravo važne.

2022. ću ponajprije pamtiti kao godinu tog nekog povratka u normalu, ali i kao godinu kad je iz tiskare i na police čitatelja stigla moja četvrta kuharica, kad su se u restoran vratile zimske radionice, kad sam stekla nekoliko vrijednih i dragih foto klijenata i kad sam izašla iz zone komfora. Naime, nedavno sam nakon preduge pauze (od svoje 18. godine) ponovno sjela za volan i otprilike u isto vrijeme pokrenula sam novi digitalni proizvod oko kojeg sam prethodno dugo oklijevala. I točno je ono što kažu – sve što je uzbudljivo i što vrijedi zapravo leži izvan tih naših samonametnutih granica.

Naučila sam da ne očekujem ništa jer nam ni svijet niti itko na njemu ne duguje ama baš ništa. Ali ako očekivanja stavimo po strani, znam oko čega ću se potruditi: kao i uvijek oko obitelji i prijatelja jer su oni moj najveći izvor veselja i smijeha, a na poslovnom planu nekoliko je projekata na vidiku.

Što se tih noviteta tiče, jedan je projekt veći i, nadam se, na korist cijelom Gradu, drugi je nešto manji, lakši za provedbu i okrenut stranim posjetiteljima, no ni jedan ni drugi nisu još dovoljno razrađeni da bih išla u detalje prije proljeća.

Od započetih projekata na kojima nastavljam rad, tu je svakako Da mi je nešto slatko… newsletter koji se pomalo pretvorio u mini mjesečni e-magazin s pretplatom i koji okuplja baš velike entuzijaste i ljubitelje svega lijepoga u životu. Takav su potez neki moji bliski ljudi ocijenili kao ‘hrabar’, ali dok ne probamo, nikad i ne znamo što nas čeka pa sam sretna da ima ta ‘šaka ljudi’ koja gura i te moje više ili manje hrabre pokušaje.

U Pantarulu također imamo neke lijepe ideje za nadolazeće mjesece pa se i tako nadamo malo začiniti ovaj hladniji dio godine, kad su feste već prošle, a proljeće nije ni na vidiku. I ostane nam pitanje želja, a tu sam s vremenom jako pojednostavila stvar i prešla na one želje naših starih: samo nek’ smo svi zdravo i na okupu! Oko ostaloga se lako potrudimo i sami.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist