Aktualno

SKUPŠTINA UDRUGE BRANITELJA DUBROVNIKA ‘Dok ste vi iza nas ja se ničega ne bojim’

SKUPŠTINA UDRUGE BRANITELJA DUBROVNIKA 'Dok ste vi iza nas ja se ničega ne bojim'

U Hotelu Adriatic u subotu popodne održana je Godišnja izvještajno-izborna skupština Udruge branitelja Dubrovnika. Skupštinu su vodili predsjednik Udruge Marko Mujan, dopredsjednik Dubravko Čikor i član Izvršnog odbora Braco Elezović.

Na skupštini je bilo nazočno 60 članova s pravom glasa. Sve točke dnevnog reda su prihvaćene.

– Isključivo smo radili demokratski i dok ste vi iza nas ja se ničega ne bojim – rekao je predsjednik Udruge Marko Mujan. Mujan je pročitao aktivnosti kojima se Udruga bavila u prvoj godini svoga postojanja, kao što je otvaranje računa Udruge, širenje broja članova koji se od zadnje skupštine povećao za 50 posto, sudjelovanje u obljetnicama važnih događaja i slično. Istaknuli su i kako im ‘vlastiti prostor za Udrugu još nije osiguran’, ali kako im to nije predstavljalo prepreku u radu.

Aktivnosti za sljedeću godinu su prihvaćene, kao što je formiranje časnog voda, rad s mladima u obliku vježbi za tijelo i tečajeva borilačkih vještina i samoobrane, pomoć braniteljima, pomoć u saniranju opožarenih područja, okupljanje 6. prosinca i druge.

– Uspjeh je što do sada nitko nije izašao iz naše Udruge, to je pravi znak da uspijevamo – rekao je Mujan.

Financijsko izvješće udruge je prihvaćeno. Nakon prezentiranja ideje da se nekoj ulici u Dubrovniku da ime po pokojnom branitelju Hamdiji Kovaču, pokrenula se i žustra rasprava. Pa su se neki članovi usprotivili i složili kako ‘nije potrebno isticati pojedince, jer Dubrovnik ima nebrojeno istaknutih pojedinaca koji su isto zaslužili’, dok se dio članova složio s idejom.

Zoran Jović, član suda časti, je razriješen glasanjem zbog nemogućnosti obavljanja svoje dužnosti zbog privatnih razloga, a na njegovo mjesto je imenovan Edo Isović. U Izvršni odbor su prihvaćeni Zvonko Koštro, Periša Obradović, Denis Tešanović i Ivo Kvestić.

Pročitajte još

Gradonačelnik i župan čestitali vatrogascima njihov dan

Dulist

Gradonačelnik Franković čestitao pravoslavni Uskrs

Dulist

Vatrogasci, sretan vam dan vašeg zaštitnika!

Dulist