Aktualno

SELFIE OD SRCA Croatia Airlines donirala dubrovačkoj bolnici pokretnu traku za ergometriju

SELFIE OD SRCA Croatia Airlines donirala dubrovačkoj bolnici pokretnu traku za ergometriju

Uprava Croatia Airlinesa uručila je donaciju pokretne trake za ergometriju Općoj bolnici u Dubrovniku.
Donaciju u vrijednosti 80.000 kuna u ime Croatia Airlinesa uručili su Krešimir Kučko, predsjednik Uprave, i Zlatko Širac, član Uprave, a u ime Opće bolnice Dubrovnik primio ju je sanacijski upravitelj Jerko Ferri Certić, dr.med.

Tako je na dobrobit dubrovačke zdravstvene ustanove i njezinih najmlađih pacijenata uspješno završena humanitarna akcija Croatia Airlinesa pod nazivom Selfie od srca, koja je organizirana potkraj 2015. godine kako bi se prikupila sredstva za kupnju pokretne trake za ergometriju. Naime, ovaj će se uređaj koristiti za na Odjelu kardiologije Opće bolnice u Dubrovniku i pridonijeti liječenju djece s kardiološkim tegobama te očuvanju njihova zdravlja.

-Croatia Airlines kontinuirano nastoji pomagati onima kojima je to najpotrebnije, a to su upravo djeca. Sličnim donacijama već smo podržali nekoliko bolnica koje daju veliki doprinos u liječenju djece i očuvanju njihovog zdravlja, a sada smo odlučili donirati i Opću bolnicu Dubrovnik, zbog čega mi je i osobno neizmjerno drago – rekao je prigodom primopredaje donacije predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko.

U humanitarnoj akciji Selfie od srca građani su dali osobni doprinos i to simboličnom i, za mnoge, svakodnevnom aktivnosti – objavom selfie fotografije uz (hashtag) #selfieodsrca preko aplikacije na Facebook stranici Croatia Airlinesa. Za svaki objavljeni selfie Croatia Airlines izdvojio je 10 kuna, a nakon toga je osiguran i cjelokupan iznos od 80.000 kuna potreban za kupnju pokretne trake za ergometriju.

– Nakon razvitka invazivne kardiologije sljedeći je iskorak pokretanje odjela kardiorehabilitacije i prevencije kardiovaskularne bolesti. U sklopu tog projekta uveli smo i postupak – ergospirometriju – koju ćemo koristiti i za dijagnostiku djece i odraslih – rekao je sanacijski upravitelj Opće bolnice u Dubrovniku Jerko Ferri Certić, dr.med.

Kardiovaskularnim bolestima podložne su sve dobne i populacijske skupine, uključujući i djecu. Posljednjih se godina bilježi porast broja djece oboljele od dijabetesa tipa 2, što najčešće uzrokuje nezdravi način života, pa stoga naglasak treba staviti na prihvaćanje zdravih životnih navika i prevenciju oboljenja. Velik su zdravstveni problem kod djece i urođene srčane greške. Prema podacima državnoga Referentnog centra pedijatrijske kardiologije, u Hrvatskoj se oko 10.000 djece suočava sa srčanim bolestima, a svake godine rađa se između 400 i 500 djece s bolestima srca.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist