Aktualno

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Evo o čemu će se odlučivati!

Kao što je DuList već najavio, 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika zakazana je za četvrtak 31. kolovoza u 16 sati, a na dnevnom redu zasad je osamnaest točaka.

Naravno, sjednica bi tradicionalno trebala početi vijećničkim pitanjima, a potom će uslijediti nekoliko zanimljivih tema. Osim izvješća gradonačelnika o radu, vijećnici će raspravljati i o novom ustrojstvu gradske uprave.

Očekuje se također izglasavanje koncepta Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom Grada Dubrovnika, ali i izmjena prostornih planova za stambeno naselje Solitudo.

Između ostalog, raspravu bi trebala izazvati dopuna Odluke o autotaksi prijevozu na području i s područja Grada Dubrovnika, kao i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku. Gradski vijećnici trebali bi također dati suglasnost za osiguravanje sredstava Dubrovačkoj razvojnoj agenciji DURA d.o.o. te sklapanje ugovora o pozajmici.

Osim toga, spomenički kompleks Lazaret povjerit će se na upravljanje i gospodarenje trgovačkom društvu Dubrovačka baština d.o.o., kojemu je osnivač Grad Dubrovnik i to na razdoblje do 31. prosinca 2019. godine, dok će sama tvrtka imati sjedište u Ulici Ilije Sarake.

Gradski vijećnici također će čuti izvješće o izgradnji groblja Dubac i pročistača te stanju projekata za prijavu na EU fondove.

Pročitajte još

NADZOR VOZAČA Sutra policija pojačano na cestama!

Dulist

U SUBOTU Otkriva se mural dubrovačkom branitelju Cvijetu Antunoviću!

Dulist

‘DOBRI DUH HNK KONAVLJANIN’ Napustio nas je Ivan Čeliković

Dulist