Kultura

SJAJNA PRILIKA Vratite knjige u Narodnu knjižnicu bez plaćanja ‘globe’!

SJAJNA PRILIKA Vratite knjige u Narodnu knjižnicu bez plaćanja 'globe'!

Od 1. srpnja do 1. rujna Narodna knjižnica Grad planira provesti kombiniranu reviziju cjelokupnog knjižničnog fonda i pozivaju svoje članove na suradnju.

Narodna knjižnica Grad dužna je po zakonu provoditi reviziju svakih osam godina i, eto, kuca čas da se revizija konačno dogodi. Revizija će s eprovesti kombinirano, odnosno parcijalno, odjel po odjel. Započet će zatvaranjem Posudbenog odjela (slobodnog pristupa), dok će Čitaonica i Odjel za djecu i mlade u tom periodu raditi.

Po završenoj reviziji knjižnog fonda Posudbenog odjela, prelazi se na reviziju građe Odjela za djecu i mlade, a potom na fond Čitaonice, o čemu će korisnici biti pravovremeno obaviješteni na mrežnim stranicama Dubrovačkih knjižnica i kroz medije.

-Kako bi naši korisnici mogli zadovoljiti svoje potrebe za knjigom, tako će ogranci Montovjerna i Gruž započeti sa dvosmjenskim radom u trajanju revizije. Dok je zatvorena Čitaonica u NK Grad, korisnici kao i inače mogu koristiti Čitaonicu Znanstvene knjižnice koja će prilagoditi radno vrijeme radnom vremenu Čitaonice NK Grad – ističu iz Dubrovačkih knjižnica.

Iz Knjižnica napominju kako se razdoblje u kojem će Knjižnica biti zatvorena neće uračunavati kao kašnjenje u vraćanju knjiga.
-Od 1. lipnja (ne 1. srpnja) do 1. rujna 2018. ne naplaćuje se zakasnina, stoga molimo korisnike da iskoriste priliku i vrate građu koju duguju. Knjige se mogu besplatno vraćati i u svim ograncima od 1. lipnja do 1. rujna – ističu iz Knjižnica.

-Revizija knjižničnog fonda je zakonska obveza svake knjižnice, a Narodna knjižnica Grad dužna ju je provoditi svakih osam godina. Važno je da se provede temeljito i precizno jer o tome ovisi daljnje kvalitetno pružanje usluga korisnicima – zaključuju iz Knjižnica.

Inače, revizijom u 2018. godini bit će obuhvaćen fond od oko sto tisuća knjiga. Na reviziji će u punom radnom vremenu raditi svi zaposleni stručni djelatnici Narodne knjižnice Grad, dva zaposlenika Znanstvene knjižnice Dubrovnik, jedna volonterka, jedna osoba na stručnom usavršavanju i jedna pripravnica.

Pročitajte još

Ivo Orešković predstavlja knjigu o Crvenom križu Dubrovnik u Domovinskom ratu

Dulist

LEROVO ‘ČITANJE GRADA’ Bilješke dubrovačkog vlastelina Toma Basiljevića

Dulist

U KNEŽEVOM DVORU Promocija albuma Bonačić/Corvino/Lipić

Dulist