Aktualno

Sindikati službeno odbili ponudu Vlade, štrajk se nastavlja

Sindikati službeno odbili ponudu Vlade, štrajk se nastavlja

Sindikati su nešto nakon 11 sati počeli obraćanje javnosti. Na press konferenciji pred novinarima su se pojavili Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja, i Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, piše Index.

-Početkom rujna sindikati su pokrenuli štrajk nakon mirenja sa ciljem podizanja koeficijenta složenosti poslova u sustavu odgoja i obrazovanja – rekao je Mihalinec.

-Upravo danas, nakon izjašnjavanja članstva o ponudi vlade, rezultat je sljedeći: u srednjim školama se odazvalo 14.046 zaposlenih. 12.491 je bio protiv ponude vlade, to je 88,93 posto – rekao je Mihalinec.

-Odazvat ćemo se na svaki sastanak ako ga bude – rekao je Mihalinec.

-Ono što odbijamo je govor mržnje koji se počeo širiti mrežama, mi to ne vodimo, ne organiziramo, mi nismo administratori – rekao je Mihalinec i pozvao medije da ne objavljuju takve stvari.

Riječ je uzela Sanja Šprem.

-Cijela Hrvatska je ovo čekala, da vidi kakvi su rezultati izjašnjavaja. Rezultati nas ne iznenađuju. U osnovnim školama o ponudi vlade i nastavku štrajka pristupilo je 31.670 zaposlenika, to je izaslonost od 68 posto. 95,26 posto odbilo je ponudu vlade i izjasnilo se da se štrajk nastavlja – rekla je Sanja Šprem.

-Zaposlenici detektiraju niz problema koje treba hitno riješiti – rekla je Sanja Šprem. Dodala je da je to cijeli niz problema poput viška administracije i zabrane zapošljavanja.

-Vlada u ovom momentu, ovakvim odgovorom mora shvatiti da su naši zaposlenici koeficijent složenosti poslova poistovjetili s koeficijentom dostojanstva – rekla je Šprem.

-Na našem prosvjedu najvažnija je riječ bila dostojanstvo – dodala je.

-‘Štrajk ide dalje na valu nezdovoljstva, problemi se moraju početi rješavati – dodala je na kraju.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

PERICA MARTINOVIĆ Volim Zagreb, ali pravo doma je ‘ođe’, u Gradu!

Ivana Mijić Vulinović

LJETNIKOVCI NA PRODAJU Od ruševine ispod Bourbona do tvornice paste na Ombli

Andrea Falkoni Račić

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist