Aktualno

Sindikati najavljuju blokadu prije sezone

Sindikati najavljuju blokadu prije sezone

Koordinacija 11 sindikata javnih i državnih službi najavila je danas štrajk za 5. lipnja ako u postupku mirenja s predstavnicima Vlade ne postignu dogovor u roku od pet dana.

-Ovih 11 sindikata danas će podnijeti zahtjev za mirenje koji se prema Zakonu mora završiti u idućih pet dana. Ako tada ne bismo postigli dogovor, potpisali dokument, onda ćemo u skladu sa zakonom najaviti štrajk Vladi odnosno poslodavcima u našim sustavima gdje će se štrajk organizirati – istaknula je na konferenciji za novinare uZagrebu tajnica Matice hrvatskih sindikata Mirela Bojić.

Ustvrdivši kako sindikati ne znaju na kakav bi drugačiji način mogli zaštititi svoje interese osim štrajkom, predsjednik Matice sindikata Hrvatske Vilim Ribić naglasio je da nisu radosni što idu u štrajk te da će 'kolateralne poteškoće' pasti na leđa dijela građana.

Sindikati traže vraćanje svih oduzetih i umanjenih naknada, dodataka na plaću i koeficijenata u javnim i državnim službama, te uključivanje sindikata u rješavanje viška zaposlenih. Traže i čvrsta jamstva da se više neće posezati za radničkim pravima, te izmjene Zakona o reprezentativnosti.

Sindikati su izvijestili da će o detaljima štrajka izvijestiti javnost u ponedjeljak 3. lipnja.
 

Pročitajte još

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist