Hrvatska

Sindikat hrvatskih učitelja završava štrajk!

Sindikat hrvatskih učitelja danas je završio štrajk, tako da će nastave u osnovnim školama uglavnom biti (štrajkat će dio članova “Preporoda”), a četiri ostala sindikata ni nakon četiri dana nisu odustali.

Predsjednica SHU-a Sanja Šprem na stranicama sindikata objavila je poruku članovima i zaposlenicima u školama u kojoj im se zahvalila na ustrajnosti te štrajk proglasila uspješnim, piše Večernji.hr

– Izdržali smo pet dana u štrajku i naš štrajk bio je uspješan! Pokazali smo okolini koliko je naša profesija marginalizirana, koliko smo materijalno, ali i statusno degradirani. No, mi smo i ovaj put pokazali da bez obzira što nas ponekad ne znaju cijeniti drugi, kao npr. Vlada Republike Hrvatske, da mi znamo cijeniti sebe i braniti svoju profesiju – poručila je Šprem.

Dodala je da nisu štrajkali “kako bi naštetili našim učenicima, već kako bi se izborili za svoje pravo i svojim primjerom pokazali djeci da je u životu važno boriti se za svoja prava i svoje dostojanstvo”.

– Na kraju vam svima poručujem: Ovo nije kraj, ovo je samo početak. Previše nas ima i previše smo jaki da bismo sumnjali u sebe. Nastavit ćemo i dalje s našim akcijama i ukazivati na probleme u obrazovnom sustavu te prozivati one koji su za to odgovorni – zaključila je Šprem.

Jučer nije postignut dogovor između sindikata i ministra obrazovanja Vedrana Mornara. Ljutiti su iz njegova ureda izišli predsjednici sindikata Vertikale Sanja Šprem, Branimir Mihalinec i Vilim Ribić zbog Pisma namjere u kojem im Vlada nije ponudila ništa osim obećanja da će “u skladu s mogućnostima državnog proračuna razmotriti prijedlog modela poboljšanja materijalnog i socijalnog statusa za zaposlenike u sustavu”. Ribić je tu ponudu nazvao “teatrom apsurda” dodajući da “nisu mala djeca da bi im davali pismo”.

Pročitajte još

VLADA DONIJELA UREDBU Od sutra jeftinije gorivo!

Dulist

Glas poduzetnika upozorava na ozbiljne posljedice uvođenja ‘poreza na extra profit’

Dulist

BESPLATNA ZA GRAĐANE Uz pomoć euroHR aplikacije lako preračunajte kune u eure

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija