Zanimljivosti

Šimunović: Zatvorite gradilište u Sustjepanu

Šimunović: Zatvorite gradilište u Sustjepanu

Ekološke udruge Rijeke dubrovačke na čelu s voditeljicom Zelenog telefona Eko-Fona Jadrankom Šimunović uputile su apel građevinskoj inspekciji, komunalnim i sanitarnim službama Grada Dubrovnika.

Sve zbog radova u Sustjepanu, jer smatraju kako je tamnošnje gradilište opasno.
– Već više od 2 mjeseca na ove paklene vrućine ovdje se ne može živjeti od smrada, buke i prašine, a sada je postalo i opasno tuda prolaziti, i autobusima i automobilima. Neka se odmah zatvori ovo opasno građevinsko gradilište u Sustjepanu! – poručuju nam gnjevni „Riječani“ ponajviše stanovnici Sustjepana preko našeg otvorenog Zelenog telefona Eko Fona – piše u apelu Jadranka Šimunović, te nastavlja:

– Što reći nego da je žalosno da se ovo, već sada opasno, gradilište u Sustjepanu u zaštićenom krajoliku Omble nije još zatvorilo nakon naših eko apela nego se i dalje nastavlja iako je obećano da će radove obustaviti početkom srpnja i nastaviti u rujnu kada popuste vrućine…

Kada nakon čekanja na semaforu kod napuštanja Sustjepana prema Mokošici prođete gradskim autobusom zapuhne vas smrad od ustajale usmrđene vode odmah na početku kanala, a onda se vozite na „rizik“ da ne upadnete u neograđeni kanal dubine više od 1 metra u kojem kopa krampom jedan radnik /i ove subote smo bili svjedoci/ u dugim hlačama, bez majice, i bez zaštitne kacige!

Ovo je za ne vjerovati, ali je istinito, možete provjeriti – apelira dalje Šimunović, pohvalivši na kraju „iskusne, strpljive i ljubazne vozače JP Libertas koji nas sigurno dovoze i odvoze unatoč ovim svim opasnostima koje im „vrebaju na putu“ između Sustjepana i nekadašnjeg „Schella“.

Pročitajte još

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist