Zanimljivosti

Šimunović: Zatvorite gradilište u Sustjepanu

Ekološke udruge Rijeke dubrovačke na čelu s voditeljicom Zelenog telefona Eko-Fona Jadrankom Šimunović uputile su apel građevinskoj inspekciji, komunalnim i sanitarnim službama Grada Dubrovnika.

Sve zbog radova u Sustjepanu, jer smatraju kako je tamnošnje gradilište opasno.
– Već više od 2 mjeseca na ove paklene vrućine ovdje se ne može živjeti od smrada, buke i prašine, a sada je postalo i opasno tuda prolaziti, i autobusima i automobilima. Neka se odmah zatvori ovo opasno građevinsko gradilište u Sustjepanu! – poručuju nam gnjevni „Riječani“ ponajviše stanovnici Sustjepana preko našeg otvorenog Zelenog telefona Eko Fona – piše u apelu Jadranka Šimunović, te nastavlja:

– Što reći nego da je žalosno da se ovo, već sada opasno, gradilište u Sustjepanu u zaštićenom krajoliku Omble nije još zatvorilo nakon naših eko apela nego se i dalje nastavlja iako je obećano da će radove obustaviti početkom srpnja i nastaviti u rujnu kada popuste vrućine…

Kada nakon čekanja na semaforu kod napuštanja Sustjepana prema Mokošici prođete gradskim autobusom zapuhne vas smrad od ustajale usmrđene vode odmah na početku kanala, a onda se vozite na „rizik“ da ne upadnete u neograđeni kanal dubine više od 1 metra u kojem kopa krampom jedan radnik /i ove subote smo bili svjedoci/ u dugim hlačama, bez majice, i bez zaštitne kacige!

Ovo je za ne vjerovati, ali je istinito, možete provjeriti – apelira dalje Šimunović, pohvalivši na kraju „iskusne, strpljive i ljubazne vozače JP Libertas koji nas sigurno dovoze i odvoze unatoč ovim svim opasnostima koje im „vrebaju na putu“ između Sustjepana i nekadašnjeg „Schella“.

Pročitajte još

Dubrovački Guloso osvojio prvo mjesto na Beogradskom burger festivalu!

Dulist

NE MOŽETE SKINUTI KILE? Razlog zašto bi vas mogao iznenaditi, možda ne jedete dovoljno ovih nutrijenata

Dulist

Znate li što je to ‘bijeli ekran smrti’ i kako riješiti ovaj problem s računalom?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija